Translate

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Η Κέρκυρα τιμά τον Μητροπολίτη της




Με κάθε εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια η τοπική μας εκκλησία επ ευκαιρία της εορτής του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, το όνομα του οποίου φέρει και ο σεπτός ποιμενάρχης μας, εόρτασε με τις κάτωθι εκκλησιαστικές ακολουθίες και εκδηλώσεις:











  • Την Κυριακή εσπέρας και ώρα 6.00μμ στον Ιερό Ναό του Αγίου και Θαυματουργού Σπύρίδωνος ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Πλαταμώνος κ. Ιγνατίου, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών της μητροπόλεώς μας και πλήθους λαού. Το Θείον Λόγον κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χερουβείμ Βελέντζας, αναφερόμενος στην προσωπικότητα του Αγίου Νεκταρίου.
  • Ανήμερα της εορτής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης και Αγίας Θεοδώρας, ετελέσθη η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του σεπτού ποιμενάρχη μας κ.κ., Νεκταρίου και των συλλειτουργούντων αυτώ Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαρίσης κ. Ιγνατίου, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Καισαριανής Βύρωνος και Υμητού κ. Δανιήλ, Σερρών κ. Θεολόγου, Σύρου Δωροθέου, και Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου. Συμμετείχαν  οι κληρικοί της Μητροπόλεώς μας, οι Αρχές του Νομού, και πλήθος πιστών. Τον Πανηγυρικό της εορτής κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής  Βύρωνος και Υμητού κ. Δανιήλ. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας όλο το εκκλησίασμα ευχήθηκε στο Σεβασμιώτατο Έτη Πολλά! Καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας  πέρασαν απο τα νέα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως  πάρα πολλοί συμπολίτες μας, εκκλησιαστικά συμβούλια, φορείς του νησιού, να ευχηθούν  με πολλή ζεστασιά, σεβασμό και αγάπη στον Πνευματικό τους πατέρα να είναι τα έτη του πολλά και καρποφόρα επ αγαθώ της Αγίας μας Εκκλησίας.
Σεβασμιώτατε Πολλά τα Έτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: