Translate

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΘΕΙΑ ΘΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ

Η ενορία μας σήμερα είχε την μεγάλη τιμή και χαρά να φιλοξενεί έναν διακεκριμένο κληρικό τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ζακύνθου, παλαιό φίλο του Εφημερίου μας από τα μαθητικά και φοιτητικά τους  χρόνια. Η χαρά και η συγκίνηση των δύο κληρικών ήταν μεγάλη διότι υπεύθυνοι πλέον ποιμένες ο καθένας εκεί που η εκκλησία τον έταξε να διακονεί βρέθηκαν μαζί  να τελούν το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. 





Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π. Δημήτριος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα μίλησε με λόγια ζεστά για τον π. Παναγιώτη τον καλωσόρισε  και εις ανάμνηση της εδώ παρουσίας του του χάρισε ένα επιγονάτιο με αγιογραφία τον Άγιο Ελευθέριο προστάτη της ενορίας μας.




Ο π. Καποδίστριας απαντώντας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας που του έδωσε την άδεια να λειτουργήσει και εν συνεχεία ευχαρίστησε τον εφημέριο μας για την φιλοξενία που του επιφύλαξε και εις ανάμνηση της εδώ επισκέψεώς του, του δώρησε  έναν επιστήθιο σταυρό. Στη συνέχεια ο π. Δημήτριος τον παρακάλεσε τον προσκεκλημένο μας  να απευθύνει λίγα λόγια από τον πνευματικό του πλούτο προς οικοδομή των ενοριτών μας.

Εδώ το σχετικό βίντεο: 

1 σχόλιο:

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Ήταν όντως μια ξεχωριστή θεία Λειτουργία όπου ξεχώρισε και η Αγία Φιλία μεταξύ των Δύο. Ο π Παναγιώτης είναι μια χαρισματική φυσιογνωμία που συνδυάζει τον Ιερατικό Άνδρα και το Ποιητή.

Μακάρι να μας επισκέπτεται συχνά.