Translate

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Η ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ

Με την αρμόζουσα  εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τιμούμε τον πολιούχο Άγιο της Ενορίας μας, τον Ιερομάρτυρα του Χριστού Ελευθέριο και την  μητέρα του Ανθία.
Απόψε τελέσαμε τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό προεξάρχοντος του Αιδ/του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως μας, και των αγαπητών αδελφών και συλλειτουργών  Πρωτ. Σπυρίδωνος Προβατά Αρχιερατικού Επιτρόπου πόλεως, Πρωτ. Ιωάννη Νικομάνη Εφημερίου Αγίου Αντωνίου Πόλεως, Πρωτ. Αθανασίου Κοκκινοπούλου Εφημερίου Αγίου Ιωάννου, Πρωτ. Σπυρίδωνος Άνθη Εφημερίου Αγίου Προκοπίου, Πρωτ. Ευαγγέλου Κούτρα Εφημερίου Αγιου Θαυματουργού Σπυρίδωνος, Πρωτ. Γεωργίου Βλάχου Προϊσταμένου του Ιερού Προσκυνήματος  Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, Πρωτ. Δημητρίου Βασιλειάδη Εφημερίου Αγίου Σπυρίδωνος Σαρόκου, Πρωτ. Σπυρίδωνος Μάνδυλα Εφημερίου Μητροπολιτικού Ναού, Οικονόμου Σπυρίδωνος Καρύδη Εφημερίου Υ.Θ. Βλαχερνών Γαρίτσης, Πρεσβ. Γεωργίου Χανδρινού Εφημερίου Αγίου Βασιλείου και του Διακόνου Χρήστου Καραφωτιά.. 
Ο π. Θεμιστοκλής στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους δύο έρωτες, τον έρωτα του Θεού που είχε ο Άγιος Ελευθέριος και τον έρωτα του κόσμου και ανέλυσε με πολύ γλαφυρότητα  πόσο σημαντικό είναι για τη ζωή του κάθε πιστού να αγωνιστεί να γίνει εραστής του Θεού. Τον άγιο Ελευθέριο δεν τον πτόησαν ούτε οι θλίψεις ούτε οι στεναχώριες ούτε τα μαρτύρια γιατί είχε αγαπήσει  παράφορα τον Θεό και όλα ήταν μικρά και ασήμαντα μπροστά στην δόξα Εκείνου.


























Δεν υπάρχουν σχόλια: