Translate

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ π. ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΑΞΙΜΙΛΙΑΝΟ

Την Δευτέρα το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως μας έγινε τιμητική εκδήλωση στα πλαίσια της εβδομάδος ιερατικών κλίσεων του μακαριστού Πρωθιερέως π. Γεωργίου Μαξιμιλιανού τέως γραμματέως της Ι. Μητροπόλεως και εφημέριος του Ιστορικού Ι. Ναού Αγίων Πάντων Πόλεως.
Για το μακαριστό λευίτη μίλησαν α) ο π. Αθανάσιος Κοκκινόπουλος πνευματικό του παιδί και εν συνεχεία συνεργάστηκαν  στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως,  β) π. Διονύσιος Καρύδης ο οποίος υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης στην γραμματεία της Μητροπόλεως και γ) ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και διάδοχός του στον Ι. Ναό Αγίων Πάντων.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο π. Σεραφείμ Λινοσπόρης Αντιπρόεδρος της Ενώσεως Χριστιανών Επιστημόνων Κερκύρας, ο π. Αλέξανδρος Τόμπρος και ο εγγονός του.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν η χορωδία του Ι. Ν. Αγίων Πάντων καθώς και ένα φωτο οπτικοακουστικό  αφιέρωμα που επιμελήθηκε  ο π. Γεώργιος Βλάχος.
Την σεμνή εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας με την ευχή, όπως ο π. Γεώργιος έδωσε την καλή μαρτυρία και κράτησε άσβεστη την κλήση του Θεού έτσι να τον μιμηθούν και οι νεότεροι κληρικοί μας.
Τέλος την όλη εκδήλωση παρουσίασε ο Θεολόγος Ιστορικός κ. Κωνσταντίνος Θύμης Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: