Translate

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νεκτάριος βρέθηκε στην Ιερά Μονή Γηροκομείου Πατρών όπου τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη επετείω της  ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Ιερού Χρυσοστόμου όπου άγει και τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος. Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος ένώ στην Θεία Λειτουργία προεξάρχων ήταν ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Πατρών κ. Χρυσόστομος με συλειτουργούς τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες  Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεο και Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητο. Συμπροσευχόμενοι στο ιερό ήταν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο Μαντινείας και Κυνουρίας κ.  Αλέξανδρος και ο Βρεσθένης κ. Θεόκλητος. 
Κατά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Πατρών κ. Χρυσόστομος χειροτόνησε  εις τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης τον συνταξιούχο καθηγητή Θεολόγο τέως Διευθυντή του Πειραματικού Γυμνασίου Πατρών  κ. Νικόλαο Μεσαρά.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Παν/ταος Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Πατρών.
Στο τέλος εψάλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.
Το ιστολόγιο μας ευχαριστεί τον π. Χρύσανθο Στελλάτο  και τους εκλεκτούς συνεργάτες του για το φωτογραφικό υλικό που μας προσέφεραν.
Στον Άγιο Πατρών ευχόμαστε τα έτη του να είναι πάμπολλα και καρποφόρα επ΄ αγαθώ της Αγίας μας Εκκλησίας.
  






























































Δεν υπάρχουν σχόλια: