Translate

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

Με επισημότητα και λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα το Πρωτοκύριακο στην   Κέρκυρα με επίκεντρο τον Ι. Ναό του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος σε ανάμνηση του υπερφυούς θαύματος του Αγίου απαλλαγής της νήσου από την θανατηφόρο νόσο της πανώλης που μάστιζε το νησί. Στην πολυαρχιερατική πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχων ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ Ιγνάτιος ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, με συλειτουργούς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο βοηθό του Μητροπολίτου Πατρών και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Νεκταρίου.
Μετά την θεία Λειτουργία ακολούθησε η λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην παλαιά πόλη με την συμμετοχή πολλών ιερέων, των φιλαρμονικών, των προσκόπων και τμημάτων από  σχολεία της πόλεως.
Την λιτανεία ακολούθησαν ο Περιφεριάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Νικολούζος, Αντιπεριφεριάρχες, Αντιδημάρχοι, Περιφεριακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, και χιλιάδες πιστών.








 









  





 
 











































Δεν υπάρχουν σχόλια: