Translate

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με εκκλησιασική λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης έγινε η υποδοχή του ιερού σκηνώματος της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας για πρώτη φορά μετά από 1000 και πλέον χρόνια σε ορθόδοξη χώρα. Τα ιερά λείψανα παρέλαβε αντιπροσωπεία της Ελλαδικής Εκκλησίας με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας κ. Αγαθάγγελο από την βασιλική του Αγίου Μάρκου στην Βενετία. Το ιερό σκήνωμα έγινε δεκτό με τιμή στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο. Ακολούθως, το ιερό σκήνωμα υποδέχθηκε στη διασταύρωση των λεωφ. Ιεράς οδού και Ελευθ. Βενιζέλου ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος με μέλη του κλήρου της Μητροπόλεως και με λιτανευτική πομπή το συνόδευσε μέχρι το Ι. Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας, όπου και έγινε δεκτό από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο περιστοιχουμένου από Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, αντιπροσώπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αγήματα των τριών σωμάτων στρατού και πλήθος πιστών.
Ακολούθησε πανηγυρική δοξολογία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, παρουσία Υπουργών, Πρέσβεων, βουλευτών, του Δημάρχου της Αγίας Βαρβάρας, των Αρχηγών των σωμάτων Στρατού. της Αστυνομίας, του Λιμενικού και πλήθους πιστών, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον χώρο του Ιερού Προσκυνήματος.
Στην προσφώνησή του ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος τόνισε μεταξύ άλλων την ιστορική σημασία της μεταφοράς του ιερού σκηνώματος, γεγονός που χαρακτήρισε ως ένα «μεγάλο θαύμα». Επίσης, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην μεταφορά του Ιερού Σκηνώματος. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος τόνισε μεταξύ άλλων: «Χαιρόμαστε, λοιπόν, σήμερα και εορτάζουμε, διότι το πρόσωπο της Αγίας Βαρβάρας μάς βοηθά να κατανοήσουμε ότι η Εκκλησία δεν είναι μία ανθρώπινη οργάνωση, ούτε ένας χώρος όπου ικανοποιούνται οι ψυχολογικές και συναισθηματικές μας ανάγκες, αλλά το Θεανθρώπινο Σώμα του Χριστού, το πεπληρωμένο από τις ενέργειες του Παναγίου Πνεύματος. Εκκλησία είναι η ευχαριστιακή κοινότητα, ο ίδιος ο Χριστός, ο Οποίος είναι η απαρχή και το πλήρωμα του Σώματος της Εκκλησίας... Αυτό είναι το μεγάλο μήνυμα των φίλων του Κυρίου που μαρτύρησαν κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες σε εποχές κατά τις οποίες η κοινωνία βρισκόταν, και τότε, σε ολοκληρωτική κρίση. Υπήρχε κρίση των ηθών. Υπήρχε κρίση των αξιών, κρίση που συνοδεύεται από μία γενική απογοήτευση και θλίψη. Οι Άγιοι όμως πρώτοι αναγνώριζαν ότι «αν πρέπει να σωθή κάτι μέσα στον κόσμο, δεν είναι προπαντός ο άνθρωπος, αλλά η αγάπη του Θεού, διότι Εκείνος μας αγάπησε Πρώτος και η δύναμή Του κρατεί και στηρίζει τον άνθρωπο» .
Συγκινητική είναι η προσφορά των πιστών που συρρέουν απ'όλη την Ελλάδα για να προσκυνήσουν και να προσφέρουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό.

http://apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2015-05-11/2292094.jpg

http://apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2015-05-11/2291935.jpg

http://apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2015-05-11/2291940.jpg

http://apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2015-05-11/2291858.jpg

http://apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2015-05-11/2291949.jpg

http://apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2015-05-11/2291952.jpg

http://apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2015-05-11/2291903.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: