Translate

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Νεοχωρίου






Το πρωί της Παρασκευής 20 Μαϊου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τα Θυρανοίξια και εν συνεχεία τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Νεοχώρι.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας αποτελούν τους ζωντανούς καρπούς της Αναστάσεως, διότι βιώνοντας την κατά Χριστόν ζωή, γεύτηκαν την αιωνιότητα, από αυτόν ακόμη τον κόσμο. Ο Απόστολος Πέτρος διακηρύσσει ότι χωρίς την Ανάσταση του Χριστού μας η πίστη δεν θα είχε κανένα νόημα. Η κοινή μας πίστη λοιπόν στην Ανάσταση συνεπάγεται την αυτή πίστη και στο Πρόσωπο που κατενίκησε το θάνατο, τον Κύριό μας τον Ιησού Χριστό. Συνεπάγεται την αγάπη μας σε Εκείνον.
Ακόμη ο κ. Νεκτάριος αναφερόμενος στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τόνισε ότι χτίστηκε πριν από περίπου τρεις αιώνες. Και σήμερα η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας. Ο Άγιος Νικόλαος έθεσε ολάκερη τη ζωή του υπέρ του ποιμνίου που του ενεπιστεύθη ο Κύριος, βοηθώντας τους τόσο στις πνευματικές, όσο και στις υλικές ανάγκες. Όταν μιλάμε εντός της Εκκλησίας για ανάγκες, εννοούμε πρώτα και κύρια τις πνευματικές και δευτερευόντως τις υλικές. Αν ο άνθρωπος δεν έχει θεραπευτεί εσωτερικά και από “ θηρίο “ δεν έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις του με το Θεό, τότε δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό τα υλικά αγαθά. Θα συνεχίζει να υπάρχει αυτό το ψυχικό κενό εντός του ανθρώπου.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας προέτρεψε τους πιστούς να παραμείνουν κοντά στο Χριστό και στις παραδόσεις των προγόνων μας. Μόνο μέσα στην ενότητα του Κυρίου μας και των Αγίων Του, μπορεί να καταφύγει ο σύγχρονος άνθρωπος, διατηρώντας την ιδιοπροσωπία και την ταυτότητά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: