Translate

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Εγκατάσταση Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κερκύρας


Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Υ.Θ. Λαμποβίτισσας, στην Άφρα, όπου έγινε και η εγκατάσταση του νέου εφημερίου, Ιερέως Γεωργίου Μπογδάνου.
Ο κ. Νεκτάριος στο λόγο του επεσήμανε ότι η Αγία μας Εκκλησία μάς προετοιμάζει να δεχθούμε στις καρδιές μας τον γεννηθέντα Κύριό μας. Η Ευαγγελική περικοπή της ημέρας αναφέρεται στο γενεαλογικό δέντρο του Ιησού Χριστού, δείχνοντάς μας ότι είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος.
Ακόμη ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι η ζωή του ανθρώπου δεν έχει αξία αν κέντρο της δεν έχει το Χριστό, την πηγή της ζωής. Χωρίς το Θεό ο άνθρωπος ομοιάζει με τους δαίμονες, βρισκόμενος μακριά από τη Θεία Χάρη, είναι ένα μηδενικό, παρά την τεχνολογική πρόοδο που σημειώνεται. Ο Θεός σμικρύνεται, γίνεται άνθρωπος, στη μήτρα της Παναγίας μας, για να οδηγηθεί ο άνθρωπος στη Θέωση και να κοινωνεί αγαπητικά με Εκείνον. Ο Χριστός περιμένει να ανοίξει ό άνθρωπος την καρδιά του σε Εκείνον. Απομένει στον άνθρωπο να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Κυρίου, ώστε να γίνει κοινωνός της σώζουσας Θείας Χάριτος.
Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας αναφέρθηκε στο νέο εφημέριο π. Γεώργιο Μπογδάνο, πτυχιούχο της Θεολογικής Σχολής, καλλικέλαδο, μα πάνω απ’όλα με αγάπη στο Χριστό και στους ανθρώπους, ζητώντας τους να τον αγκαλιάσουν με αγάπη, ώστε και η ενορία της Άφρας να προοδεύει πνευματικά.







Δεν υπάρχουν σχόλια: