Translate

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΟΛΕΩΣ


Τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 7 Ιανουαρίου 2018 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου πόλεως, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και με την παρουσία πλήθους πιστών.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι ο Τίμιος Πρόδρομος ήτο ο πρώτος ο οποίος ομολόγησε την Τρισυπόστατη Θεότητα. Η Ευαγγελική περικοπή της ημέρας αναφέρει την ομολογία του Προδρόμου. Ο Άγιος Ιωάννης ομολογεί ότι ο Θεός Πατέρας αποκάλυψε σε εκείνον τον Μεσσία, τον ενσαρκωμένο δηλαδή Λόγο και το σημείο της αναγνωρίσεως ήταν το Πανάγιο Πνεύμα, που κατήλθε επί της κεφαλής Του. Αυτόν τον ενσαρκωμένο Λόγο ομολόγησε και κατέδειξε.
Επιπροσθέτως ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε ότι ο Άγιος Ιωάννης δεν είχε οπαδούς και ακολούθους, ενώ θα μπορούσε. Για τον λόγο αυτόν το Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας αναφέρει ότι  ο Απόστολος Παύλος προτρέπει τους Χριστιανούς της Εφέσου να μην δημιουργούν κάστες και φατρίες μέσα στην Εκκλησία, διότι όλοι οι πιστοί αποτελούν το Σώμα του Χριστού και μονάχα σε Εκείνον ανήκουν.
Ακόμη ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι το έργο ημών είναι αφ’ενός μεν να αναγνωρίζουμε και να προσκυνούμε τον Τριαδικό  Θεό και αφ’ετέρου να Τον ομολογούμε και εμείς με τη σειρά μας, μιμούμενοι τον Τίμιο Πρόδρομο.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν την οδό του Τιμίου Προδρόμου, που οδηγεί στην Θεογνωσία και στην ένωση με τον Ιησού Χριστό.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: