Translate

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Αγιασμός της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ι.Μ. Κερκύρας


Το απόγευμα της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τον Αγιασμό για την νέα χρονιά της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής “Ο Άγιος Αρσένιος” της τοπικής Εκκλησίας, στο Πνευματικό Κέντρο.

Ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε αρχικώς τον υπεύθυνο της Σχολής Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνο Κωνσταντά, Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Κερκύρας, τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Ιωάννη Σχώρη, αλλά και τους διδάσκοντες καθηγητές κ. Νικόλαο Μακρόπουλο, κ. Γεώργιο Λαδοβρέχη, π. Νεκτάριο Μπόκο και κ. Γεώργιο Λαβράνο, τονίζοντας παράλληλα την σπουδαιότητα της αποδόσεως των ύψιστων νοημάτων της Πίστεώς μας, μέσα από την πλούσια υμνολογία της Εκκλησίας μας, καθιστώντας κοινωνό της εν Χριστώ αληθείας τον λαό του Θεού.

Προηγουμένως ο Μητροπολίτης Κερκύρας ομίλησε στο Φροντιστήριο Στελεχών της τοπικής Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας την έννοια της παιδαγωγίας, ούσας εκ των ων ουκ άνευ, για έναν υπεύθυνο μιας κατηχητικής συνάξεως, προκειμένου να εμφυσήσει σε νέους ανθρώπους, αυτό το οποίο ο ίδιος έχει αποκτήσει ως βίωμα μέσα στην Εκκλησία. Τα στελέχη χρειάζεται να διαθέτουν τρία στοιχεία : α) αγάπη στον Χριστό και στους ανθρώπους, β) επίγνωση για το έργο που προσφέρουν και γ) διάθεση για διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου. Ακόμη ο κατηχητής πρέπει να εμφορείται από το πνεύμα της μαθητείας, το οποίο και επιβραβεύεται από τον Χριστό.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους υπευθύνους του Φροντιστηρίου Στελεχών, τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Γενικό Αρχ. Επίτροπο και διευθυντή Νεότητος της Ι.Μ. Κερκύρας, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσόστομο Κουτσούρη, τον Πρωτ. Γεώργιο Μπογδάνο, αλλά και όλα τα στελέχη.

Μετά τον Αγιασμό ο κ. Νεκτάριος επέδωσε τα πτυχία στους σπουδαστές της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής.













Δεν υπάρχουν σχόλια: