Translate

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Λαμπρό Συλλείτουργο στην Αγία Φωτεινή Υμηττού.


Ρεπορτάζ : Αθανάσιος Τζάνης
(Κείμενο και φωτογραφίες από ιστότοπο :”Ποιμήν”)

Την Κυριακή του Ασώτου, 24 Φεβρουαρίου, εις τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού, τελέστηκε πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, με την ευκαιρία της φιλοξενίας του ιερού λειψάνου της Τιμίας Χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος, που φυλάσσεται στο νησί της Κέρκυρας.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος και εν συνεχεία προϊστατο της Θείας Λειτουργίας, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Τους Αρχιερείς πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Κερκύρας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Π. Ιουστίνος Κωνσταντάς, ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Καισαριανής Πανοσιολ. Αρχιμ. Π. Καλλίνικος Νικολάου, ο ακάματος προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. π. Νικόδημος Σιδέρης, οι συνεφημέριοί του και οι Διάκονοι της Μητροπόλεως.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, αναλύοντας βαθιές θεολογικές αλήθειες και έννοιες της Ευαγγελικής περικοπής του “Ασώτου”, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ελευθερία την οποία ο πατέρας δίνει στα παιδιά του.

Πριν την απόλυση ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, προσφώνησε αδελφικώς τον κ. Νεκτάριο, εκφράζοντας την χαρά και την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας για την μέγιστη ευλογία της ελεύσεως του ιερού Λειψάνου στην ενορία της Αγίας Φωτεινής, καθώς γίνεται πηγή δυνάμεως για όλους μας.

Το ιερό Λείψανο της θαυματουργού Τιμίας Χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού, έως την Τετάρτη 27η Φεβρουαρίου όπου στις 12:00 μ.μ. θα λιτανευτεί πέριξ του Ιερού Ναού και θα αναχωρήσει για το νησί της Κέρκυρας.






Δεν υπάρχουν σχόλια: