Translate

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ

 Στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο χωριό Άγιοι Δούλοι στην Βόρεια Κέρκυρα λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος χειροθέτησε σε οικονόμο τον εφημέριο του ναού π. Αντώνιο Τούση, έγγαμο, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος συν τοις άλλοις είναι και εξαίρετος αγιογράφος.   

Μιλώντας προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος αφορμήθηκε από τους αγίους της ημέρας Μαρκιανό και Μαρτύριο και τόνισε ότι οι πατέρες της Εκκλησίας ήταν ομολογητές της αλήθειας της πίστης, διότι έβλεπαν ότι η πίστη κινδύνευε από τις διάφορες πλάνες. Οι μάρτυρες ήταν νοτάριοι, γραμματείς του Πατριάρχου της Κωνσταντινουπόλεως αγίου Παύλου του ομολογητού. Εκείνος μαρτύρησε πρώτος, και τον ακολούθησαν και οι δύο νοτάριοί του, οι οποίοι υπεραμύνθηκαν της αληθείας εναντίον των Αρειανών που αλλοτρίωναν την αλήθεια της πίστεως.

Αυτή η αλλοτρίωση συμβαίνει στους καιρούς μας όταν αμφισβητείται η χάρις του Θεού στο μυστήριο της θείας Ευχαριστίας, όπως επίσης και ο ιερός ναός δεν θεωρείται τόπος καθαγιασμένος, κάτι που αντίκειται στην παράδοσή μας. Όταν εγκαινιάζεται ένας ναός, ο επίσκοπος επικαλείται την χάρη του Αγίου Πνεύματος. Όταν διασαλεύεται από ιερόσυλους ένας ναός, γίνεται ξανά ακολουθία, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την χάρη του Θεού. Και τα μυστήρια της πίστεώς μας μάς αγιάζουν διότι η Εκκλησία επικαλείται την χάρη και την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος και γι’ αυτό η αλήθεια της πίστεως δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Στην θεία λειτουργία παρέστη, μεταξύ άλλων, και ο δήμαρχος της Βόρειας Κέρκυρας κ. Γεώργιος Μαχειμάρης.














Δεν υπάρχουν σχόλια: