Translate

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, ήγε τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θ. Σπηλαιωτίσσης Κέρκυρας  τελέστηκε το πρωί της αγιωνύμου ημέρας Αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Λινοσπόρης, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Άγιος Νεκτάριος πέρασε τον Γολγοθά της ζωής του με υπομονή, με ανεξικακία, με αγάπη, προσευχή, εγκαρτέρηση και θυσίες, αφήνοντας τον εαυτό του στην αγάπη του Χριστού και την στοργή της Κυρίας Θεοτόκου. Άντεξε, διότι καλλιέργησε τον εσωτερικό της καρδίας άνθρωπο, διά της συνεχούς προσευχής. Έβαλε επιτίμιο στον εαυτό του να μην απαντά στις συκοφαντίες, αλλά να γονατίζει κάθε νύχτα μπροστά στον Εσταυρωμένο και να διαβάζει τον Μέγα Κανόνα του Αγίου Ανδρέα Κρήτης. Στον χριστιανό του 21ου αιώνα, τον εξωστρεφή και γεμάτο μέριμνες, έρχεται ο άγιος Νεκτάριος να διδάξει την ανάγκη για προσευχή  και ταπείνωση. Ο ομιλητής έκλεισε τις σκέψεις του κάνοντας αναφορά στην συμπλήρωση 20 χρόνων από την ενθρόνιση στην Κέρκυρα του εορτάζοντος Μητροπολίτου κ. Νεκταρίου, τονίζοντας την ευγνωμοσύνη που κλήρος και λαός νιώθει για τον Ποιμενάρχη του και ζητώντας τις πρεσβείες του Αγίου Νεκταρίου, ώστε εκείνος να συνεχίζει άοκνα το έργο της θεοφιλούς ποιμαντορίας του.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τον ιερό κλήρο για την συνοδοιπορία των 20 χρόνων, που αναπαύει την καρδιά του. Ευχαρίστησε ακόμη  και τους προσελθόντας κληρικούς από την Αθήνα Αρχιμανδρίτη π. Αγαθάγγελο Κόκλα και τον Αρχιμανδρίτη π. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο, για την συμμετοχή στην θεία λειτουργία, αλλά και όλους όσοι παρευρέθησαν, ιδιαιτέρως τους νέους ανθρώπους, για την ποικιλότροπη έκφραση της αγάπης προς το πρόσωπό του και τόνισε ότι με τις πρεσβείες του Αγίου Νεκταρίου θα διακονεί τον  τόπο και τον λαό μέχρι την τελευταία του ικμάδα. Η αγάπη, η συμπροσευχή,  οι πλούσιες ευχές του λαού του Θεού αποτελούν για τον επίσκοπο πολυτιμότατο στήριγμα.  

Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας,  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας κ Δημήτρης Μεταλληνός και άλλοι εκπρόσωποι των αρχών του τόπου. 



























Δεν υπάρχουν σχόλια: