Translate

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Η Εορτή των Χριστουγέννων στη Κέρκυρα

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μητρόπολις των εορτών στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ανήμερα της εορτής των Χριστουγέννων λειτούργησε και ομίλησε στον  Μητροπολιτικό ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης και Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης.

Κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, έψαλλε η πολυφωνική χορωδία του μητροπολιτικού ιερού Ναού με χοράρχη τον κ. Ανδρέα Γκούση. Ο Σεβασμιώτατος συλλειτούργησε με τους δύο εφημερίους του ιερού Ναού, τον πρωτοπρεσβύτερο π. Σπυρίδωνα Προβατά, αρχιερατικό επίτροπο της Βόρειας Κέρκυρας και τον πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μπογδάνο, Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως και τον Πρωτοδιάκονο του, π. Ανδρέα Γκιόκα.

Στην Θεία Λειτουργία, προσήλθαν ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο Πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου και λοιποί εκπρόσωποι των αρχών. Ο ιερός Ναός ήταν κατάμεστος από τους ευλαβείς Χριστιανούς και ιδιαίτερα από νέους ανθρώπους. Κατά την Θεία Λειτουργία ανεγνώσθη το μήνυμα του σεβασμιωτάτου επι τη εορτή των Χριστουγέννων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στις αρχές του τόπου και στο λαό του Θεού, το άκτιστον φως του Θεοδέγμωνος Σπηλαίου της Βηθλεέμ, να διαλύσει τα πνευματικά σκοτάδια της ανθρωπότητος και ιδιαίτερα της πατρίδας μας, η οποία φαίνεται σε τούτους τους καιρούς να παρακμάζει πνευματικά. Η Ειρήνη, την οποία ανήγγειλαν οι άγγελοι να επικρατήσει σε όλη την ανθρωπότητα, προκειμένου να κατασιγαστούν οι πόλεμοι και οι αναταράξεις των λαών, η χαρά την οποία δοκίμασαν οι ποιμένες, να απλωθεί σε όλο τον κόσμο, αντί της λύπης και των ποικίλων δοκιμασιών που εξαιτίας της αμαρτίας μας απλώθηκε, και η Δικαιοσύνη να πρυτανεύσει στις καρδιές των αρχόντων του κόσμου, έτσι ώστε να παύσει η αδικία των λαών.

Ιδιαίτερα ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους τους ανθρώπους, και η εορτή της Γεννήσεως του Χριστού να είναι η αφετηρία της πνευματικής μας αναγέννησης.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το ίδρυμα χρονίως πασχόντων ¨Η Πλατυτέρα¨, όπου μαζί με τους τροφίμους τραγούδησαν τα κάλαντα, τους ευχήθηκε, τους μοίρασε γλυκίσματα και κάρτες Χριστουγεννιάτικες, και ευχαρίστησε ιδιαίτερα το νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς  και την Δ/ντρια του Ιδρύματος κ. Ελένη Καρύδη, για τον κόπο και τον μόχθο τον οποίο προσφέρουν υπέρ των πασχόντων αδερφών μας.














 

Δεν υπάρχουν σχόλια: