Translate

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Μεγάλη Πέμπτη στην Κατανυκτική Κέρκυρα

 Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος λειτούργησε και ομίλησε εις το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία και κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων. Πριν τη Θεία Κοινωνία ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την Παράδοση των φρικτών μυστηρίων και τόνισε πως για να συμμετέχουμε χρειάζεται η καθαρότητα της ψυχής και του σώματος.

Κατά τον Απόστολο Παύλο, οι αναξίως προσερχόμενοι στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, αναφέρει πως αντί να ωφεληθούν, ζημιώνονται. Η Θεία Κοινωνία είναι πυρ καταναλίσκον.

Και προέτρεψε ο Σεβασμιώτατος όχι μόνο την Αγία και Μεγάλη Πέμπτη, αλλά πάντοτε όταν προσερχόμεθα στην Θεία κοινωνία να είμαστε μετανοημένοι και εξομολογημένοι.

Το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης ο κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία Των Αχράντων Παθών στο Μητροπολιτικό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης.

Πλήθη ανθρώπων συνέρευσαν εντός και εκτός του ιερού ναού. Τόσο ο βυζαντινός όσο και η χορωδία του Μητροπολιτικού ναού, απέδωσαν κατανυκτικά την υμνολογία της ακολουθίας. 

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε στους ανθρώπους λόγους παρακλητικούς δια το θείον δράμα και τη θυσλία του Κυρίου μας, όστις έθεσε την ζωή Του, υπερ της αγάπης του λαού Του.

Καταλήγοντας εστράφη προς τον Ιησού, λέγοντας 

«Εσταυρώθης δι ημάς, ίνα πηγάσεις την άφεσιν.»

«Εκεντήθης την πλευράν, ίνα κρουνούς ζωής αναβλύσεις μοι.»





















Δεν υπάρχουν σχόλια: