Translate

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του αγίου Ελευθερίου η Θεία Λειτουργία με προεξάρχοντα της Λατρευτικής συνάξεως τον Γενικό αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως μας π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας που λόγω ενός κρυολογήματος δεν μπόρεσε να είναι μαζί μας όπως ήταν προγραμματισμένο.



Μαζί με τον π. Θμιστοκλή συλλειτούργησαν οι Πρωτοπρεσβύτεροι π. Σπυρίδων Προβατάς Αρχιερατικός Επίτροπος Πόλεως και προϊστάμενος του Ι. Μητροπολιτικού ναού, π. Αθανάσιος Κοκκινόπουλος Εφημέριος Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου Πόλεως, π. Χαράλαμπος Παντελιός Εφημέριος Ι.Ν. Υ.Θ. Οδηγητρίας Πέλεκα, π. Χαράλαμος Παππάς Εφημέριος Αγ. Παντελεήμονος Δήμου Θιναλίων, π. Γεώργιος Βλάχος Εφημέριος Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Γερόντων Πόλεως ο Οικονόμος π. Δημήτριος Μουζακίτης Εφημέριος Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου Λάζου Μαντουκίου και ο Εφημέριος του Ναού π. Δημήτριος Κοσκινάς.







Ο π. Θεμιστοκλής με πολύ γλαφυρό ύφος μίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα που κατέκλησε τον ναό μας αψιφόντας την πολύ δυνατή βροχή.


 Καθ' όλη την ημέρα  εκατοντάδες συμπολίτες μας πέρασαν να προσκυνήσουν τα θαυματόβρυτα λείψανα του αγίου Ελευθερίου και να λάβουν την ευλογία τους. 




Η πανήγυρις ολοκληρώθηκε το βραδάκι με την πανηγυρική παράκληση προς τον Άγιο και την λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων του εντός του ναού και την εναπόθεσή τους στην λειψανοθήκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: