Translate

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Σε πολύ πανηγυρική ατμόσφαιρα  τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της μητροπόλεως μας, απόψε μας μετέφεραν στο κλίμα των Χριστουγέννων και μας χάρισαν με την αγνή παιδική του αθωότητα το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, που σαν σύνθημα είχε: "Χριστούγεννα: από τον άνθρωπο στον Θεό"
 Η εκδήλωση άρχισε με την σχολή εκκλησιαστικής μουσικής της Μητροπόλεως μας υπό την διεύθυνση του κ. Νικολάου Μακρόπουλου που μας έψαλλαν επίκαιρους χριστουγεννιάτικους ύμνους.


Ακολούθησε η πολύ ωραία νεανική χορωδία της ενορίας Υ.Θ. Ελαιούσης Κυνοπιστών αποδίδοντας με τις παιδικές φωνές τους χριστουγεννιάτικους ύμνους.










Στην συνέχεια ακολούθησαν και παρουσίασαν χριστουγεννιάτικα σκετς οι ενορίες Αγίων Πάντων πόλεως, υπό την πνευματική καθοδήγηση του π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού και των συνεργατών κατηχητριών. 


 

Ενορία Αγ. Δημητρίου Άνω Παυλιάνας




Ενορία Υ.Θ. Κοιμήσεως Μαμάλων



Ενορία αγ. Κυριακής Χρυσίδος



Ενορία Αγ. Τριών Μαρτύρων Ανεμομύλου



 


Στο τέλος της ωραίας αυτής εορτής τα παιδιά κάλεσαν τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας να απευθύνει ένα χαιρετισμό. Ο Σεπτός ποιμενάρχης μας βαθύτατα συγκινημένος ανέβηκε στην σκηνή μαζί με όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και ευχαρίστησε πρωτίστως τα παιδιά μας, τους γονείς, τους κατηχητές, τους εφημέριους των ενοριών που έλαβαν μέρος στην αποψινή εκδήλωση καθώς και του ακούραστους πρωτεργάτες και υπευθύνους για την παρουσίαση και επιμέλεια της όλης εκδηλώσεως, τον π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, τον π. Γεώργιο Βλάχο των π. Χρυσόστομο Κουτσούρη και τον π. Σπυρίδωνα Γαρνέλη. Τέλος ευχήθηκε σε όλους να βιώσουν τα φετινά Χριστούγεννα πνευματικότερα.



ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 

1 σχόλιο:

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Πολύ όμορφη η ατμόσφαιρα της γιορτής που έφθασε ως εδώ..
Σε μια εποχή που είναι πλημμυρισμένη από τεχνητούς εξωτερικούς εορτασμούς καταναλωτικού τύπου, τα παιδιά έδωσαν δυνατό μήνυμα με τον δικό τους αφοπλιστικό τρόπο για το πραγματικό νόημα της γιορτής.