Translate

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Με τον καθιερωμένο αγιασμό άρχισε η νέα σχολική χρονιά.
 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο , στο 20 Γυμνάσιο και στο 4ο Λύκειο. 





Σε όλα τα σχολεία  της Μητροπολιτικής Περιφερείας διαβάστηκε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.


ΜΗΝΥΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, 
ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
 ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012

 Αγαπητοί μου μαθητές και μαθήτριες,

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει την κοινωνία μας να πορεύεται σ’ ένα κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Δεν είναι μόνο η έξοδος από την οικονομική κρίση που μας προβληματίζει, αλλά, κυρίως, η αναζήτηση του τρόπου με τονοποίο θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τον προσανατολισμό μας ως κοινωνία, να πορευθούμε με διαφορετική νοοτροπία και να επιδιώξουμε ένα μέλλον στο οποίο εσείς οι νέοι θα μπορείτε να έχετε ελπίδα ότι θα βρείτε εργασία, ότι θα έχετε την δυνατότητα να χαρείτε αληθινά τις σχέσεις σας με τους άλλους, ότι θα είστε αληθινά ελεύθεροι.
Για να επιτευχθεί όμως αυτή η αλλαγή νοοτροπίας κλειδί είναι το σχολείο και η παιδεία. Είναι ολοφάνεροπλέον ότι δεν αρκούν οι γνώσεις. Δεν αρκεί να μένουμε στο χρήσιμο η στους καλούς βαθμούς. Χωρίς πνευματικές αξίεςδεν καλλιεργούνται προσωπικότητες. Χωρίς κριτική σκέψη, δεν μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι. Εάν δεν μάθουμε να δίνουμε και όχι μόνο να παίρνουμε, θα συνεχίσει να μας καταπίνει η έγνοια μόνο για τον εαυτό μας, η οποία θα συντηρήσει τα αδιέξοδα στα οποία ζούμε και για τα οποία εμείς οι μεγαλύτεροι είμαστε υπεύθυνοι.
Η Εκκλησία μας ζητά από εσάς μέσα από την παιδεία να αφήσετε τον εαυτό σας να ονειρευτεί ένα μέλλον πιο συλλογικό. Δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι, επειδή περνάμε καλά, όταν πολλοί άλλοι δυσκολεύονται. Δεν αρκεί  η μάθηση, εάν δεν συνδυάζεται με την αγάπη για τον συνάνθρωπο και τον αγώνα για ελευθερία από κάθε δέσμευση, είτε από όσους θέλουν η αφήσαμε να ελέγχουν τη ζωή μας, είτε από τα πάθη και τα λάθη μας. Και σ’ αυτόν τον αγώνα η Εκκλησία είναι έτοιμη να συμβάλει οπλίζοντάς σας με την πίστη στο Χριστό, τον Θεό της αγάπης, της θυσίας, αλλά και της ελευθερίας!
Είμαστε κοντά σας! Προσευχόμαστε στο Θεό να σας φωτίζει να προοδεύετε στα μαθήματά σας, αλλά και να γεννήσετε μέσα σας το όνειρο για έναν κόσμο πιο δίκαιο και πιο ελεύθερο. Καλή κι ευλογημένη σχολική χρονιά και σε εσάς και στους καθηγητές και τους γονείς σας, αλλά και σε όλους όσους αγωνίζονται μαζί σας!

Μετά πατρικών ευχών και της εν Κυρίω αγάπης,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

†Ο ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Ν Ε Κ Τ Α Ρ Ι Ο Σ


Δεν υπάρχουν σχόλια: