Translate

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ

Η τοπική μας εκκλησία σήμερα και αύριο πανηγυρίζει και τιμά τον Άγιο Νεκτάριο Επίσκοπο Πενταπόλεως τον Θαυματουργό και παράλληλα τιμά τον πνευματικό της πατέρα και επίσκοπο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νεκτάριου ο οποίος άγει τα ονομαστήρια του.
Σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος εψάλη ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και συχοροστατούντος του εορτάζοντος ποιμενάρχου μας κ. Νεκταρίου, με την συμμετοχή πολλών ιερέων και πολυάριθμων πιστών. Στο κήρυγμά του ο κ. Παύλος αναφέρθηκε στην πορεία της ζωής του Αγίου Νεκταρίου και ευχήθηκε από καρδιάς στον άγιο Κερκύρας τα έτη του να πολλά στον αμπελώνα του Κυρίου, εκφράζοντας παράλληλα και την χαρά του που συμμετέχει στην πνευματική χαρά του συν επισκόπου του και παλαιού του φίλου.
Στο τέλος του εσπερινού ο Μητροπολίτης μας συγκινημένος από την παρουσία τόσων ανθρώπων ευχαρίστησε όλους για την αγάπη που δείχνουν προς το πρόσωπο του και προσφέρε σε όλους που τον ευχόταν και έπαιρναν την ευχή του άρτο και γλυκά.
Το ενοριακό μας ιστολόγιο και οι συνεργάτες του αναφωνούν: Νεκταρίου του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιοτάτης Μητροπόλεως  Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων πολλά τα έτη.






 









 










Δεν υπάρχουν σχόλια: