Translate

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΤΗΝ ΠΑΝΕΥΦΗΜΟΝ ΝΥΜΦΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥ .....ΕΟΡΤΑΣΑΜΕ.

Την Αγία Αικατερίνη τιμά όλος ο χριστιανικός κόσμος, ιδιαίτερα όμως τιμάται όπου υπάρχουν ιεροί ναοί που είναι αφιερωμένοι στο όνομα της. Η ενορία μας είχε την μεγάλη ευλογία να έχει περικαλλή ναό στο κέντρο της πόλεως που για περισσότερο από τετρακόσια χρόνια λειτουργούταν και πανηγύριζε μεγαλόπρεπα την Αγία Αικατερίνη, αλλά παράλληλα είχε και την δυστυχία να περιέλθει στην αδιαφορία των ιδιοκτητών της (του Δήμου Κερκυραίων) που τα τελευταία είκοσι χρόνια περίπου δεν λειτουργείται και εσχάτως να έχει καταρρεύσει όλη η σκεπή. 
Λόγω λοιπόν αυτής της καταστάσεως οι λατρευτικές εκδηλώσεις έλαβαν μέρος στον ενοριακό ναό του Αγίου Ελευθερίου   όπου με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τελέσαμε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τους αγαπητούς  συμπρσβυτέρους τον Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Νικολούζο συνταξιούχο τέως Αρχιερατικό Επίτροπο Φαιάκων και τον Πρωτ. π. Γεώργιο Βλάχο Προϊστάμενο του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.
Παρά τις βροχοπτώσεις και τον άσχημο καιρό οι πιστοί μας κατέκλυσαν τον ναό μας εκφράζοντας τον σεβασμό και την αγάπη τους προς την Αγία Αικατερίνη.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: