Translate

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΣ π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Ξημερώματα της Κυριακής 19 Ιουλίου ο π. Γεώργιος Κρητικός παρέδωσε την αγία ψυχή του στον Νυμφίο Χριστό που τόσο αγάπησε.  Ο αληθινός λευίτης γεννήθηκε στον Πέλεκα της Κέρκυρας πριν από 93 χρόνια που ποτέ δεν ξέχασε και ποτέ δεν έλειψε από την πανήγυρη της Οδηγήτριας.
Πάνω από 60 χρόνια αφιερωμένος στο ιερό θυσιαστήριο και στο ιερό μυστήριο της εξομολογήσεως  μέχρι την τελευταία στιγμή της επίγειας ζωής του διακόνησε στον Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων Καραβά της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Από την " Συν...οδοιπορια" διαβάζουμε τα κάτωθι:Ο π. Γεώργιος Κρητικός σαρκικός πατέρας του Αρχιμ. Μεθοδίου Κρητικού, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αναστάντος Χριστού, εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καραβά κατήγετο από την Κέρκυρα.

Εμπνευστής και πνευματικός πατέρας αρκετών κληρικών, αντιμετώπιζε όλους σαν παιδιά του και ο μεγάλος του πόθος δεν ήταν να βρισκόντουσαν δίπλα σε εκείνον, αλλά μαζί με το Χριστό.

Από της ιδρύσεως του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία» είχε την ευθύνη της εβδομαδιαίας εκπομπής «Κάτω από το Πετραχήλι».

Το σκήνωμα θα τεθεί σε προσκύνηση το πρωΐ της Δευτέρας ενώ η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καραβά στις 3.00 το μεσημέρι.


krht1

1AA

1aaa

Στον πολυσέβαστο π. Γεώργιο αναφωνούμε ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: