Translate

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΕΜΑΧΙΟ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ



Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και τη ευλογία και αδεία  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου μεταφέραμε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Παντελεήμονος που φυλάσσεται στην ενορία μας από 26ης έως 28ης Ιουλίου για τον εορτασμό του Αγίου Παντελεήμονος στην  ενορίας Καλαμιάς Κοζάνης.
Λίγο προ του Εσπερινού έγινε η επίσημη υποδοχή στην είσοδο της ενορίας Καλαμιάς της αποστολής από την Κέρκυρα που μετέφεραν το ιερό λείψανο αποτελούμενη από  τους πρωτοπρεσβυτέρους π. Δημήτριο Κοσκινά και π. Χαράλαμπο Παντελιό και  τους λαϊκούς συνεργάτες κ. Βασίλειο Προβατά Δικηγόρο και κ. Γεώργιο Λαβράνο Διδάσκαλο.
Της υποδοχής προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, πλαισιούμενος από τον πρωτοσύγκελλο  π. Χριστοφόρο και τον ιερό κλήρο και πλήθος πιστών.
Στη συνέχεια εψάλη ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. κ. Παύλου, ο οποίος στην προσλαλιά του είπε ότι η ενορία υποδέχθηκε "Υψηλόν Επισκέπτην"  που με την παρουσία του αγιάζει την ενορία και αποτελεί μοναδικό γεγονός στην ιστορία της ενορίας και γενικότερα της ιεράς μητροπόλεως.













 









 
 
 

 
 
 




                                                                           


















Δεν υπάρχουν σχόλια: