Translate

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


Τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου 2015 Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για τη Μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του εξήγησε τι σημαίνει θαύμα στην Εκκλησία μας. Θαύμα σημαίνει την επίγνωση ότι ο Θεός που δημιούργησε τον κόσμο παρεμβαίνει σε αυτόν, όχι καταργώντας τους φυσικούς νόμους, αλλά τροποποιώντας τους, για να δείξει σε εμάς τα όποια λάθη μας και τις αστοχίες μας, που οδηγούν όμως στο κακό. Ο σύγχρονος άνθρωπος δυστυχώς εξετράπη από την κατά Θεόν ζωή, με αποτέλεσμα να γίνει δούλος του εαυτού του και να ανταλλάξει την Αγιότητα που προσφέρει ο Χριστός μας, με την αυτοολοκλήρωση.
Στις δύσκολες στιγμές ο άνθρωπος, αισθανόμενος την αδυναμία του, ζητάει το Θαύμα από το Θεό, για την ικανοποίηση του ιδίου θελήματος, συνέχισε ο κ. Νεκτάριος. Ο Κύριός μας επεμβαίνει διακριτικά στους όρους της φύσεως, βλέποντας στην καρδία μας, κατά πόσο είμαστε δεκτικοί στο Θαύμα, το οποίο θα οδηγήσει στη Μετάνοια και Λύτρωση του ανθρώπου.
Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε πως ζητάμε θαύματα εμείς οι άνθρωποι για να πιστέψουμε. Ένα τέτοιο Θαύμα αποτελεί και η αφθαρσία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, δείχνοντάς μας τη ζωντανή παρουσία του Παρακλήτου στον κόσμο μας. Είναι απόδειξη ότι η Αγιότητα είναι εφικτή για τον άνθρωπο, τηρώντας το θέλημα του Ουρανίου Πατρός μας.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος κάλεσε τους πιστούς να ζητήσουν από τον Άγιο να αλλάξει η ζωή τους, ζώντας κατά Χριστόν και οδηγούμενοι στη Θέωση.






















Δεν υπάρχουν σχόλια: