Translate

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Κερκύρας Νεκτάριος : “ Χωρίς την ευλογία του Θεού τα πάντα σαλεύονται “.

Την Κυριακή 14 Αυγούστου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο χωριό Κοκκίνι, όπου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε Οικονόμο τον π. Γεράσιμο Άνθη.
Στο λόγο του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαύμα που επιτέλεσε ο Χριστός με τον πολλαπλασιασμό των άρτων και τον χορτασμό των 5.000. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ποτέ δεν εξαρτάται εκ της ποσότητος ο χορτασμός μας. Αντιθέτως ο χορτασμός μας έγκειται στην πνευματική θεώρηση. Μπορεί όλα όσα έχει δώσει ο Θεός να τα ευλογήσει και εμείς να χορταίνουμαι και πνευματικά και σωματικά. Έτσι και τότε οι άνθρωποι όχι μόνον χόρτασαν αλλά και περίσσεψαν δώδεκα κοφίνια, όπως μας πληροφορεί ο Ευαγγελιστής. Ο Χριστός δίνει εντολή να μαζέψουν οι Μαθητές τα περισσεύματα και τίποτα να μην πεταχτεί. Το γεγονός αυτό έρχεται και μας διδάσκει σήμερα, ώστε να μην είμαστε άπληστοι εξαιτίας της καταναλωτικής μανίας που κυριαρχεί στον κόσμο μας. Δεν έχουμε κατανοήσει ότι ζούμε κάτω από την ευλογία του Θεού. Χωρίς την ευλογία του τα πάντα σαλεύονται. Όταν στρέψει ο Κύριος το πρόσωπό του από εμάς τα πάντα ταράσσονται, όπως περιγράφει πολύ παραστατικά και ο Ψαλμωδός. Όσο ο άνθρωπος έχει στραμμένο το πρόσωπό του στο Θεό, τόσο Εκείνος τον ευλογεί. Σήμερα, συνέχισε ο κ. Νεκτάριος, ο κόσμος μας πένεται τόσο πνευματικά, όσο και υλικά, με τα τραγικά αποτελέσματα που λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως, μάρτυρες των οποίων γινόμαστε καθημερινά. Η απληστία μας, οδήγησε στην πλεονεξία μη υπολογίζοντας την ευλογία του Θεού. Ακόμη παραβήκαμε την εντολή που έδωσε ο Δημιουργός μας στους πρωτοπλάστους, να διαφυλάττουν δηλαδή τη δημιουργία. Απεναντίας εμείς την καταστρέφουμε.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε ότι μέσα από αυτή την κρίση που ζούμε χρειάζεται να πάρουμε διδάγματα. Να τιμάμε το Θεό και να τον ευχαριστούμε για ό,τι μας έχει προσφέρει. Χρειάζεται να επιστέψουμε στην χριστότητα και την αγαθοσύνη, κατέληξε ο κ. Νεκτάριος.








Δεν υπάρχουν σχόλια: