Translate

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Προσφορά Αγάπης της Ι. Μ. Κερκύρας προς τον πλησίον


Σε κινητοποίηση αγάπης προχώρησε η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών σε βασικά είδη και διατροφής και πρώτης ανάγκης για τους ενδεείς συνανθρώπους μας σε όλο το νησί, εν όψει των ημερών των Χριστουγέννων. Η κίνηση έγινε για ενίσχυση του θεσμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου « Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» που λειτουργεί στην πόλη, με παραρτήματα στην επαρχία.
Έτσι, το πρωί της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος προσέφερε τα συγκεντρωθέντα είδη.
Ο Σεβασμιώτατος, ευχήθηκε η παρουσία του Γεννηθέντος Κυρίου μας να δώσει ελπίδα και φως στους ανθρώπους, ιδίως σε όσους δυσκολεύονται.
Επιπλέον ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχαρίστησε όσους έσπευσαν, εμπιστευόμενοι την τοπική Εκκλησία, να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή και συγκεκριμένα :
- Την Ι.Μ.Μ. Βατοπεδίου, για την μηνιαία χορήγηση σε κοτόπουλα, για τα συσσίτια και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και για τα Χριστούγεννα πρόσφερε συγκεκριμένα όσπρια, τοματοπολτούς, αλεύρι, ζάχαρη, απορ. πιάτων και άλλα τρόφιμα.
- Την Κερκυραϊκή Αλληλεγγύη - Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης Α.Μ.Κ.Ε. (Hellenic Relief Foundation) από τις Η.Π.Α., που πρόσφεραν 100 γαλοπούλες και στηρίζουν κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα τις ανάγκες των Κοιν. Παντοπωλείων.
-   Το Επιμελητήριο Κερκύρας, το Δ.Σ. και τον κ. Χονδρογιάννη που πρόσφεραν 50 γαλοπούλες.
-  Τον Ροταριανό Όμιλο Κερκύρας, που μηνιαίως βοηθά, αλλά και τα Χριστούγεννα σε χαρτικά είδη.
- Το εργοστάσιο ξυλείας “Ντουροξύλ”, στην περιοχή Βελονάδων και συγκεκριμένα τον κ. Μακροδήμητρα, που βοηθά κάθε Χριστούγενα, προσφέροντας 70 γαλοπούλες, για τον Κοιν. Παντοπωλείο στο Σιδάρι.
-  Το Super MarketDIELLAS”, που προσέφερε τα είδη πρώτης ανάγκης σε τρόφιμα που περιέχονται στη σακούλα αγάπης των Χριστουγέννων.
- Τις αποθήκες στα ψυγεία στην Αλεπού και συγκεκριμένα τον κ. Μιχόπουλο.
- Τα Super Markets ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, LIDL και  ΔΗΜΗΤΡΑ MARKET, για τα καλάθια στις εξόδους των καταστημάτων τους, όπου οι συνάνθρωποί μας προσφέρουν τρόφιμα.
- Το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, που προσφέρει λάδι μηνιαίως.
- Και τέλος τις Ενορίες, τα Μοναστήρια και όλους τους ανώνυμους συνανθρώπους μας που στηρίζουν καθημερινά και γεμίζουν το καλάθι με τρόφιμα για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, της πόλης της Κέρκυρας, του βορείου συγκροτήματος στο Σιδάρι και του νοτίου συγκροτήματος στη Λευκίμμη, όπως και της ενορίας των Καναλίων, τα οποία λειτουργούν επί εφτά συνεχή χρόνια καθημερινά, διακονώντας τον πλησίον.







Δεν υπάρχουν σχόλια: