Translate

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας λειτούργησε στον Άγιο Στέφανο Σκριπερού


Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου στο χωριό Σκριπερό.
Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, σημειώνοντας ότι το κτήμα που περιγράφεται στην παραβολή, αναφέρεται στον περιούσιο λαό του Θεού, τον Ισραήλ. Ο κύριος του κτήματος είναι ο ίδιος  ο Θεός  και οι δούλοι που προσέρχονται για να συλλέξουν τους καρπούς, είναι οι Κριτές και οι Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. Έχοντας απομακρυνθεί ο Ισραήλ από τον αληθινό Θεό, όχι μόνον δεν δέχθηκε τους απεσταλμένους Του, αλλά απεναντίας τους φόνευσε. Ο Θεός όμως φεύγει από τις καρδιές εκείνες που δεν έχουν αγάπη.
Ένας τέτοιος απεσταλμένος του Θεού, συνέχισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, ήταν και ο Πρωτοδιάκονος και Πρωτομάρτυρας Στέφανος. Εκείνος δέχθηκε στην καρδιά του, τον Ιησού Χριστό και ήταν τόση η αγάπη του, για τον Νυμφίο της ψυχής του, ώστε θυσίασε την ζωή του, γι’Αυτόν. Ο Πρωτομάρτυρας Στέφανος , μιμούμενος τον Κύριό μας, όχι μόνον συγχώρεσε τους δημίους του, αλλά προσευχήθηκε στον Θεό, να τους συγχωρέσει και Εκείνος. Το αίμα του Αγίου Στεφάνου βοά ανά τους αιώνες. Μας καλεί και εμάς σήμερα, σε μια εποχή όπου προελαύνει η πολεμική κατά του Χριστού και η αθεϊα, να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να ομολογήσουμε με παρρησία την πίστη μας στον Κύριο της Δόξης, τον Ιησού Χριστό, δια  του μαρτυρίου της συνειδήσεώς μας. Οφείλουμε ως μέλη της Εκκλησίας τους Χριστού να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες και τα κελεύσματα των κέντρων εκείνων του εξωτερικού, που προσπαθούν ποικιλοτρόπως να εξαφανίσουν την πολιτισμική ταυτότητα εκάστου έθνους, χάριν της πολυπολιτισμικότητας και της παγκοσμιοποιήσεως.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος κάλεσε τους πιστούς να καθαρίσουν την καρδιά τους, ώστε εκείνη να γίνει φάτνη, μέσα στην οποία θα ανακλειθεί ο Κύριός μας, ο Ιησούς Χριστός, δια πρεσβειών του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου.






Δεν υπάρχουν σχόλια: