Translate

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Κουρά μεγαλόσχημης μοναχής στην Ι.Μ. Κερκύρας.

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. της Υ.Θ. Οδηγήτριας (Παναγιοπούλα), μετόχιον της Ιεράς Μονής Υ.Θ. Πλατυτέρας, όπου και τέλεσε την κουρά μεγαλόσχημης της μοναχής Θεονύμφης.
Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας εξέφρασε την μεγάλη του ευγνωμοσύνη προς την Κυρία Θεοτόκο, καθότι τέλεσε ο ίδιος για πρώτη φορά την Θεία Λειτουργία στο μετόχιον αυτό.
Ακόμη ο κ. Νεκτάριος σημείωσε ότι η ζωή του Μοναχού είναι μια ζωή εσταυρωμένη, ένας αγώνας κατά του πονηρού, ώστε να κόψει ο άνθρωπος το ίδιον αυτού θέλημα και να πραγματώσει στην ζωή του το θέλημα του Κυρίου, αφού Εκείνος είναι ο εράσμιος της ψυχής του. Στον πνευματικό αυτό αγώνα που δίδει ο Μοναχός ή η Μοναχή υπάρχουν τρία στάδια, κατά τους Θεοφόρους Πατέρες της Εκκλησίας μας, ήτοι η κάθαρσις, ο φωτισμός και η θέωσις.
Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στην  μοναχή Θεονύμφη, ο Χριστός δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου να την χαριτώνει, αλλά και να δίδει ο Τριαδικός Θεός δύναμη στον Πανοσιολ. Αρχιμ. Τιμόθεο Γεωργίου, Ηγούμενο της Ι.Μ. Υ.Θ. Πλατυτέρας και πνευματικό πατέρα της μοναχής Θεονύμφης.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: