Translate

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ


Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ιστορικό ναό του Αγίου Αντωνίου, στην πόλη της Κέρκυρας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, κατόπιν προσκλήσεως και παρακλήσεως του  Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος ευρίσκεται στα Ιεροσόλυμα, επικεφαλής προσκυνητών εκ της Ι.Μ. Κερκύρας.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Βρεσθένης αφού ευχαρίστησε τον κ. Νεκτάριο, εξήρε την προσωπικότητα του “καθηγητού της ερήμου”, του Μεγάλου Αντωνίου. Ο Μέγας αυτός ασκητής με την Χάρη του Παναγίου Πνεύματος κατενίκησε τον πειρασμό και την αμαρτία, πραγματώνοντας παράλληλα στην ζωή του το Θείο θέλημα.
Εμείς ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, συνέχισε ο κ. Θεόκλητος, αν και βρισκόμαστε εις τον κόσμο, εντούτοις δεν είμαστε εκ του κόσμου και καλούμαστε από τον ίδιο τον Κύριο να δώσουμε τον αγώνα μας τον πνευματικό, σε μια εποχή που όλα διασαλεύονται. Ιδίως στην πατρίδα μας βλέπουμε μετά πολλής λύπης, όσα τεκταίνονται τελευταίως από πλευράς των κρατούντων σχετικά με το Σκοπιανό, την αλλοίωση της ιστορίας μας, αλλά και προσφάτως την πολεμική κατά της Εκκλησίας μας. Όταν κανείς δεν έχει φόβο Θεού, ο άνθρωπος αυτός είναι αδίστακτος.
Κλείνοντας ο κ. Θεόκλητος προέτρεψε  τους πιστούς να παραμείνουν εδραίοι στην Ορθόδοξη πίστη και να περιφρουρίσουν ως κόρην οφθαλμού την ιστορία και τις παραδόσεις της Ελλάδος.












Δεν υπάρχουν σχόλια: