Translate

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Το πρωί της Μ. Πέμπτης 25 Απριλίου 2019 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι ο ίδιος ο Κύριος μάς ζητά να φάμε και να πιούμε το Σώμα και το Αίμα Του, ώστε να ενωθούμε μαζί Του. Η τέλεση των Φρικτών του Χριστού Μυστηρίων δεν είναι μια απλή ανάμνηση, αλλά οντολογική ένωση μαζί Του.  Ο άνθρωπος εκείνος που μετέχει στο υπέρτατο Μυστήριο της  Θείας Κοινωνίας, γίνεται σύσσωμος και σύναιμος του Κυρίου και κάθε κύτταρό του είναι  όλος ο  Χριστός. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας να προσέρχεται στην Θεία Ευχαριστία, χωρίς προηγουμένως να έχει καθαριστεί εσωτερικά, με τα δάκρυα της μετανοίας και την συντριβή της καρδιάς του, κατά την Ιερά Εξομολόγηση. Διότι και ο Ιούδας μετέλαβε στον Μυστικό Δείπνο, αλλά αναξίως, προδίδοντας τον Διδάσκαλό του. Άλλωστε και ο Απόστολος Παύλος στην περικοπή που αναγιγνώσκεται την ημέρα αυτή, νουθετεί τους Χριστιανούς να προετοιμάζονται καταλλήλως, για να λάβουν μέσα τους τον Χριστό. Εκείνος που αναξίως προσεγγίζει το Άγιο Ποτήριο λαμβάνει πυρ που τον κατακαίει.

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι ως πνευματικός πατέρας έχει την ευθύνη των ψυχών που του ενεπιστεύθη ο Κύριος και γι’αυτό τον λόγο οφείλει να καταγγέλει την αλήθεια, ώστε το ποίμνιο να προστατευθεί από τον πονηρό και αντικείμενο, τον διάβολο, που μοναδικό σκοπό έχει να διαρρήξει την αγαπητική σχέση μεταξύ του Χριστού και του ανθρώπου.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε καλή  Ανάσταση σε όλους.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη συμμετοχή των πιστών στο Ποτήριον της Ζωής.














Δεν υπάρχουν σχόλια: