Translate

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στις κατασκηνώσεις στην Κασσιώπη



Το πρωί της Τρίτης 23 Ιουλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τον Αγιασμό στις  ανακαινισμένες κατασκηνώσεις της τοπικής Εκκλησίας στην Κασσιώπη.
Μιλώντας στα παιδιά και στα στελέχη της κατασκήνωσης ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε την αγάπη της Εκκλησίας για τα παιδιά. Η τοπική Εκκλησία επιτέλεσε αυτό το πολύ μεγάλο έργο της ανακαίνισης της κατασκήνωσης. Η εργασίες κράτησαν δύο χρόνια και θα συνεχιστούν το φθινόπωρο, ώστε να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος χώρος, γεμάτος αγάπη και καλαισθησία για τους νέους ανθρώπους. Η Ιερά Μητρόπολις δεν εφείσθη ούτε κόπου, ούτε χρημάτων για το έργο αυτό, τους πρώτους καρπούς του οποίου θα απολαύσουν τα παιδιά το φετινό καλοκαίρι.
Ακόμη ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι μόνο εντός της Εκκλησίας βρίσκεται η αλήθεια, καθώς σε έναν κόσμο που “καμουφλάρει” το ψεύτικο και το σκοτεινό, παρουσίαζοντάς το ως αληθινό και φωτεινό, μονάχα απογοήτευση περιμένει όποιον δεν αναζητά σε πνεύμα ελευθερίας τα νοήματα της αλήθειας που δίνει ο Χριστός. Αυτό ακριβώς συντελείται στον χώρο της κατασκήνωσης, όπου Ιερείς και στελέχη δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε οι νέοι άνθρωποι να γίνονται κοινωνοί της αληθινής χαράς.
Ο κ. Νεκτάριος συνέφαγε με τα παιδιά, εκφράζοντας την χαρά του για την προσπάθεια αυτή της Εκκλησίας.
Να σημειωθεί τέλος ότι το παρών στον Αγιασμό της κατασκήνωσης έδωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος βόρειας Κέρκυρας κ. Γεώργιος Μαχειμάρης ο οποίος έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην οργάνωση του χώρου και στην αποκομιδή των απορριμμάτων.










Δεν υπάρχουν σχόλια: