Translate

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΝΙΑΤΑΔΕΣ

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Βουνιατάδων λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, μιλώντας στους πιστούς, τόνισε ότι η περίοδος του Τριωδίου είναι περίοδος αυτογνωσίας, καθαρότητας, προσευχής, συνάντησης με τον Αναστημένο Χριστό. Μας χρειάζεται η μετάνοια, ώστε να ζήσουμε την σωτηρία διά της υπερβάσεως του θανάτου και διά της ελπίδος της αναστάσεως. Για να γίνει αυτό καλούμαστε να στραφούμε προς τον εαυτό μας, να ζήσουμε την εσωτερική ζωή, την πνευματική ζωή, να επικοινωνούμε με τον λόγο τόσο με τους συνανθρώπους μας όσο και με τον Θεό. Δεν είναι περίοδος κραιπάλης και γλεντιών, αλλά περίοδος επιστροφής στον Θεό.

Η Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου μάς δείχνει ότι ο τονισμός του εγώ, η επίδειξη, η κατάκριση των άλλων κάνει τον Θεό να μας απορρίπτει. Ο τελώνης ήταν εκφραστής του κοσμικού φρονήματος, της αμαρτίας και της αδικίας, όμως η ταπείνωση, η εκζήτηση του ελέους του Θεού τον δικαιώνει. Ο τελώνης είχε αυτογνωσία. Και η αυτογνωσία τον οδηγεί να ξαναβρεί την κοινωνία με τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Τον ενώνει θα λέγαμε με την Εκκλησία ως σώμα Χριστού, διότι τον βοηθά να συνειδητοποιήσει τα σφάλματά του και μέσα από την ησυχία, την απομάκρυνση από την επίδειξη ξαναβρίσκει τον δρόμο του.

Παράλληλα, η προσευχή του τελώνη είναι απόδειξη όχι ανάγκης, αλλά αναγνώρισης των σφαλμάτων μας. Δεν μας επιτρέπεται να λέμε στον Θεό «γιατί;», αλλά να έχουμε επίγνωση των αμαρτιών μας και εκζήτηση του δρόμου της χάριτος, που είναι η μεγαλύτερη δωρεά που μπορούμε να λάβουμε!

Ο κ. Νεκτάριος εξέφρασε την χαρά για την παρουσία των οικογενειών στο χωριό αυτό και ζήτησε να στηρίξουν τον νέο ιερέα που τοποθετήθηκε στην ενορία και να συμπορευτούν όλοι στην οδό της αγάπης, της ενότητας και της κοινωνίας.



































Δεν υπάρχουν σχόλια: