Translate

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΑ

Στην ενορία Υπεραγίας Θεοτόκου Λαμποβιτίσσης στην Άφρα λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου 2020, του Ασώτου υιού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Στην ομιλία προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η περίοδος του Τριωδίου είναι η εκζήτηση της επιστροφή στην κοινωνία με τον Θεό, δηλαδή η επιστροφή στον απωλεσθέντα Παράδεισο, που μπορεί να γίνει διά του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος σαρκώθηκε για να αφυπνίσει την συνείδησή μας, ώστε να αποφύγουμε την ψευδαίσθηση του υλικού παραδείσου και της αμαρτίας, όπως έκανε ο νεώτερος υιός στην παραβολή του ασωτου υιού. Η επιστροφή του ασώτου υιού συνδέεται με την συνειδητοποίηση ότι κοντά στον Θεό μόνο υπάρχει η αλήθεια.

Ο απόστολος Παύλος ζητά από όλους μας εγκράτεια για να εισέλθουμε στην κοινωνία με τον Θεό. Σήμερα οι άνθρωποι μοιάζουμε με τον νεώτερο άνθρωπο, απολαμβάνουμε τα υλικά πράγματα, τρώμε, πίνουμε, διασκεδάζουμε χωρίς μέτρο, με αποτέλεσμα να χάνουμε την προσκόλληση στην κοινωνία του Θεού.

Να κλείσουμε τον Χριστό λοιπόν μέσα στην καρδιά μας και να αφήσουμε στην άκρη τις μικρότητες και να έχουμε νουν καθαρό σώφρονα καρδία, αγάπη για τον Θεό και τους ανθρώπους, για να έχουμε ανοδική πορεία μέσα στην μεγάλη Τεσσαρακοστή και να ζήσουμε όχι την ανάσταση των εθίμων, αλλά την ανάσταση της παρουσίας του Θεού.











Δεν υπάρχουν σχόλια: