Translate

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Αγιασμός στην Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε το απόγευμα της Δευτέρας 02 Νοεμβρίου 2015 Αγιασμό για το νέο Ιεραποστολικό Έτος 2015-2016 της Ένωσης Χριστιανών Επιστημόνων της Ιεράς Μητροπόλεως, στο Πνευματικό Κέντρο.
Ο κ. Νεκτάριος στο χαιρετισμό του σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικός ο λόγος των ανθρώπων του πνεύματος και της διανόησης ιδιαίτερα στις μέρες μας, όπου βιώνουμε την δίχως προηγούμενο πνευματική κρίση και τη συνεπακόλουθη μετάλλλαξη της κοινωνίας μας.
Κυρίως όμως χρειαζόμαστε την ελπίδα και την πίστη, τις οποίες βρίσκουμε μονάχα στο Χριστό. Ας Χριστοποιήσουμε λοιπόν τη ζωή μας, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.
Ακολούθως μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Χριστιανών Επιστημόνων κα Ελισάβετ Κογεβίνα, καθηγήτρια της Αγγλικής Γλώσσας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η οποία παρουσίασε συνοπτικά τους λόγους και τα ιδεολογικά ρεύματα που οδήγησαν τους Νεοέλληνες να χάσουν την ταυτότητά τους και να αλλωτριωθούν.
Εν συνεχεία ο κ. Δημήτριος Μεταλλήνος, διδάκτωρ Ιστορίας, πτυχιούχος του Τμήματος της Γερμανικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1991) και του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημίου (1996), με σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης των Η.Π.Α και διδάσκων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ήταν ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης όπου και ανέπτυξε την εισήγησή του με θέμα : “ Η Διδασκαλία της Ιστορίας στην Εκπαίδευση”.
Όπως ανέφερε ο κ. Μεταλληνός, η Επιστήμη της Ιστορίας εξαρτάται εξ’ολοκλήρου από τις πηγές. Δεν μπορεί κάποιος που θέλει να κατέχει τον τίτλο του Ιστορικού να αγνοεί τις πηγές που κατά την άποψή του δεν συνάδουν με την ιδεολογία του. Έτσι οδηγείται και οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα. Δυστυχώς, όπως υπογράμμισε ο κ. Μεταλληνός, η παθογένεια της Ελληνικής κοινωνίας εδράζεται κυρίως στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η οποία αποτελεί το φυτώριο των νέων Επιστημόνων της πατρίδας μας. Διάφορες ιδεολογικές αγκυλώσεις και σύνδρομα κατωτερότητας δεν βοηθούν την Επιστήμη, τουναντίον την βλάπτουν.
Κλείνοντας ο κ. Μεταλληνός υπογράμμισε πως αποτελεί μονόδρομο η επιστροφή στην Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας, στις ρίζες μας.




















Δεν υπάρχουν σχόλια: