Translate

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Αγιασμός στη Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, τέλεσε το απόγευμα της Τετάρτης 04 Νοεμβρίου 2015 τον Αγιασμό στη Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως για τη νέα χρονιά.
Ο κ. Νεκτάριος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία της Χάριτος του Θεού στη ζωή των ανθρώπων. Παρομοίασε τη ζωή τους με ένα πλοίο μέσα στον ωκεανό που ταξιδεύει χωρίς πυξίδα. Φυσικό και επόμενο είναι να χάσει τον προσανατολισμό του το πλοίο και να καταλήξει στα βράχια. Η απαραίτητη πυξίδα είναι η Χάρις του Χριστού, από την οποία οι άνθρωποι απομακρίνονται, όπως υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος και όχι το αντίστροφο.
Αυτή η Χάρις είναι ο θεμέλιος λίθος της οικογένειας και από εκείνη αντλούν δύναμη οι γονείς στη διαπαιδαγώγιση των τέκνων τους.
Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε ονομαστικά τους υπευθύνους της Σχολής Γονέων, τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. πατέρα Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Πρωτ. πατέρα Ιωάννη Βλάσση και τον Πρωτ. πατέρα Σπυρίδωνα Τριαντάφυλλο.
Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο π. Θεμιστοκλής αναπτύσσοντας την ομιλία του με θέμα : «Οικογένεια και διαφυλικές σχέσεις: Από το σώμα στη συντροφικότητα».

Υπογράμμισε ότι η οικογένεια είναι το βασικό πλαίσιο για τη διαφυλική αγωγή των παιδιών, τα οποία παρατηρούν προσεκτικά τις σχέσεις των γονέων – συζύγων με διάθεση είτε να τις μιμηθούν είτε να τις απορρίψουν στην προσωπική τους πορεία. Σημείωσε ότι πρώτος σκοπός του γάμου δεν είναι η τεκνογονία, αλλά η αμοιβαία βοήθεια και ο αλληλοστηριγμός του άντρα και της γυναίκας στο ταξίδι της ζωής.

Τόνισε την αγάπη και τον αλληλοσεβασμό στην ξεχωριστή αξία των προσώπων ως υπόβαθρο της συζυγίας, χωρίς υποτιμήσεις, και ότι μόνο με την προϋπόθεση αυτή η σχέση των δύο συζύγων έχει προοπτική ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή την παρουσία των παιδιών στην οικογενειακή εστία.

Επεσήμανε, τέλος, την ιερότητα του ερωτικού στοιχείου και την ανάγκη να κατανοηθεί ως Θεία ευλογία η συνάφεια όχι μόνο των ψυχών, αλλά και των σωμάτων για το ζευγάρι, ώστε να λειτουργεί ομαλά και να έχει προοπτική η έγγαμη σχέση, τα δε παιδιά να δέχονται από την οικογένεια, φυσιολογικά και αβίαστα, διαφυλική αγωγή καθ’ όλα υγιή.
























Δεν υπάρχουν σχόλια: