Translate

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Η Εορτή των Εισοδίων στον Ιερό Ναο Υ.Θ. Κρεμαστής



Τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου 2015, Εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θετόκου, Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. της Υπεραγίας Θεοτόκου Κρεμαστής, όπου προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Αρχ. Ιουστίνος Κωνσταντάς.
Ο π. Ιουστίνος στο κήρυγμά του εξήρε την προσωπικότητα της Κυρίας Θεοτόκου, η οποία από πολύ μικρή ηλικία αφιερώθηκε στο Θεό. Με τον προσωπικό της αγώνα, μέσω της προσευχής Της παρέμεινε Άσπιλη και Άμωμη.
Αποτελεί και για εμάς σήμερα, συνέχισε ο π. Ιουστίνος, παράδειγμα προς μίμηση η Παναγία μας, στον αγώνα που δίνουμε καθημερινά κατά του πονηρού. Οφείλουμε να κρατάμε όλες μας τις αισθήσεις μακριά από την αμαρτία. Τα μάτια μας μακριά από άσεμνες παραστάσεις, την ακοή μας από βλάσφημες κατά του Θεού εκφράσεις, τα χέρια μας από προσβλητικές χειρονομίες, τα πόδια μας μακριά από τα μονοπάτια της καταστροφής και τέλος τη γλώσσα μας μακριά από την κατάκριση εναντίον του αδελφού μας, βλέποντας στο πρόσωπό του τον ίδιο τον Κύριό μας.
Τέλος ο π. Ιουστίνος ευχήθηκε στους πιστούς η Χάρις του Τριαδικού Θεού να τους σκεπάζει, δια πρεσβειών της Παναγίας μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια: