Translate

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο

Αποτέλεσμα εικόνας για αρχιεπισκοπος χριστοδουλος

Τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου 2016, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο για το Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο, με τη συμπλήρωση 8 ετών από την εις Κύριον εκδημία του. Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του ανέφερε ότι ο Μακαριστός Χριστόδουλος υπήρξε μια δυναμική και φωτισμένη από το Θεό προσωπικότητα, με λόγο προφητικό και ριξηκέλευθο. Ένας τέτοιος άνθρωπος λείπει στην εποχή μας, που τα πάντα διαλύονται . Είχε προειδοποιήσει αρκετά χρόνια πριν για τα δεινά που βιώνει σήμερα η Πατρίδα μας και την πολεμική εναντίον της Εκκλησίας από τα διάφορα σκοτεινά κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος, συνέχισε ο κ. Νεκτάριος, ορθοτομούσε τον λόγο της αληθείας, χωρίς να ωραιοποιεί καταστάσεις, αλλά έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την αλλοίωση του ελληνοχριστιανικού χαρακτήρα της κοινωνίας μας.
Κλέινοντας ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να θυμούνται τους λόγους και τις παραινέσεις του Μακαριστού Χριστοδούλου και να έχουν μέσα στην καρδιά τους πίστη για το Χριστό, ακμαίο φρόνιμα και πνεύμα αντίστασης, απέναντι στα κελεύσματα της εποχής.











Δεν υπάρχουν σχόλια: