Translate

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Σχολής Γονέων της Ι.Μ. Κερκύρας


Το απόγευμα της Τετάρτης 27 Ιανουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ευλόγησε και έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι σε μια οικογένεια θα πρέπει να υπάρχει πρωτίστως αγάπη και γνώση για το Θεό, ώστε να συγκροτηθεί σωστά. Βάζοντας ως κέντρο της ζωής μας το Χριστό, τα πάντα οικοδομούνται στη ζωή μας. Δυστυχώς όμως ο σημερινός άνθρωπος έχει αποστρέψει το πρόσωπό του από το Θεό, ειδωλοποιόντας τον εαυτό του, με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα.
Ακόμη ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε ότι μόνοι υπεύθυνοι για την απαξίωση του θεσμού της οικογένειας είναι οι ηλικιακά μεγαλύτεροι άνθρωποι, εξαιτίας της πλεονεξίας τους.
Τέλος ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τους υπευθύνους της Σχολής τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μ. Κερκύρας Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, τον Πρωτ. Ιωάννη Βλάσση, καθώς και τον Πρωτ. Σπυρίδωνα Τριαντάφυλλο.
Ακολούθως το λόγο πήρε η Πρεσβυτέρα Μαρία Κυτιλή- Μουρτζανού, η όποια και ανέπτυξε την ομιλία της με θέμα “ φόβοι και αυτοπεποίθηση στην παιδική ζωή “. Αναφέρθηκαν οι διάφοροι φόβοι των παιδιών, αναλόγως με την ηλικία στην οποία βρίσκονται και τονίστηκε η συμπεριφορά των γονέων προς εκείνα. Δεν θα πρέπει ούτε να αποθαρρύνονται τα παιδιά, αλλά και ούτε να τους καλλιεργείται το αίσθημα ότι αυτά είναι το κέντρο του κόσμου. Το καλύτερο παράδειγμα αποτελεί η ζωή μας εντός της Εκκλησίας, στην οποία υπάρχει η ανιδιοτελής προσφορά, και η αγαπητική σχέση τόσο προς το Θεό, όσο και μεταξύ των προσώπων. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να υπερβούμε τις δυσκολίες και στην κατ’οίκον Εκκλησία , κατέληξε η Πρεσβυτέρα.







   

Δεν υπάρχουν σχόλια: