Translate

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Κέρκυρα, όπου το πρωί της Τετάρτης 6 Ιανουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης.
Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος σημείωσε πως ο Κύριός μας κατέρχεται στον Ιορδάνη ποταμό, αγιάζοντας ολάκερη την κτίση και μας απαλλάσει από την κακία, τον ίδιο δηλαδή τον διάβολο. Ο Χριστός μάς προσφέρει την καλοσυνή, δίδοντας σε εμάς τους ανθρώπους τη δυνατότητα να οικιοποιηθούμε το αγαθό, μιμούμενοι τον Δημιουργό μας που είναι λίαν καλός και τέλειος. Στον Ιορδάνη ποταμό φανερώνεται η Αγία Τριάδα, για να καταργήσει την αμαρτία. Την αμαρτία που έχει ως βάση της, τη δική μας προαίρεση. Αλλά ο Κύριός μας καταργεί και τον έσχατο εχθρό του ανθρώπου, το θάνατο, ο οποίος εισήλθε στη ζωή του ανθρώπου, επειδή ακριβώς ο άνθρωπος αυτονομίθηκε από την Πηγή της Ζωής, τον Τριαδικό Θεό και πίστεψε πως μπορεί να ζήσει χωρίς Εκείνον, θεοποιώντας τον εαυτό του.
Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε πως με αγάπη και πίστη προς τον Θεό μπορούμε να υπερβούμε τη δουλικότητα του θανάτου και να ζήσουμε τη ζωή της αιωνιότητος και της αφθαρσίας.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε ο Μέγας Αγιασμός από τον κ. Νεκτάριο και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων στο παλαιό λιμάνι της Κέρκυρας, με την παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού, καθώς και πλήθους κόσμου.






















Δεν υπάρχουν σχόλια: