Translate

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ


Τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 30 Μαρτίου 2016, Πρόηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. των Αγίων Πάντων, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, για τα μέλη της Σχολής Γονέων και του Φροντιστηρίου Στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος έκανε αναφορά στο βιβλίο των Παροιμιών της Παλαιάς Διαθήκης, όπου ο συγγραφέας προτρέπει ένα νέο να αποκτήσει τη σοφία και να την μεταλαμπαδεύσει και στους υπολοίπους ανθρώπους. Εκείνος που στηρίζει τη ζωή του πάνω στο ψεύδος, είναι αυτός που θερίζει ανέμους. Ακόμη ο συγγραφέας νουθετεί τον νέο να μην χρονίζει στην αμαρτία, αλλά να προχωρίσει στη μετάνοια.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι στην εποχή μας ο άνθρωπος παγιδεύεται και κυρίως εμμένει στην αμαρτία. Το ζητούμενο σήμερα είναι να φύγουμε από την αμαρτία. Ο άνθρωπος όταν είναι αποκομμένος από την εμπαθή κατάσταση, τότε είναι πραγματικά ελεύθερος. Ο αγώνας που μας καλεί η Εκκλησίας μας να κάνουμε την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, είναι να εκριζώσουμε τα πάθη μας και να μην παραμένουμε στην αμαρτία. Να μην παραμένουμε στο χώρο, όπου ο καθένας μας αμάρτησε. Στην εποχή μας βαφτίσαμε την αμαρτία ως φυσική κατάσταση. Το αφύσικο το κάναμε φυσικό και τανάπαλιν. Οι Πατέρες της Εκκλησίας μας αγωνίστηκαν να υπερβούν την παρά φύσιν κατάσταση στη ζωή τους, οδηγούμενοι από το Άγιο Πνεύμα στην υπέρ φύσιν κατάσταση.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι υπεύθυνοι του Φροντιστηρίου Στελεχών και της Σχολής Γονέων ευχαρίστησαν τον κ. Νεκτάριο. Συγκεκριμένα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός υπεύθυνος του Φροντιστηρίου Στελεχών ανέφερε ότι για 13 συνεχή χρόνια η Τοπική Εκκλησία στηριζόμενη στην αγάπη και τον κόπο, τόσο των Πατέρων, όσο και των λαϊκών, κάνει τον αγώνα της, με την κατήχηση των νέων ανθρώπων και την ενίσχυση της οικογένειας, που αποτελούν τους δύο πυλώνες που κλωνίζονται ιδιαιτέρως σήμερα. Ακόμη ο π. Θεμιστοκλής ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο και εκ μέρους του Αρχ. Χρυσοστόμου Κουτσούρη, που είναι και εκείνος υπεύθυνος του Φροντιστηρίου Στελεχών, για την πατρική ευλογία που τους δίνει να κάνουν αυτή τη διακονία.
Κατόπιν τον κ. Νεκτάριο ευχαρίστησε ο Πρωτ. Σπυρίδων Τριαντάφυλλος υπεύθυνος της Σχολής Γονέων μαζί με τον Πρωτ. Ιωάννη Βλάση.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Νεκτάριος, ο οποίος τόνισε ότι αυτή η Θεία Λειτουργία ήταν προσευχή για τα στελέχη των Σχολών, ώστε ο Κύριός μας να τα ενδυναμώνει στο έργο τους, που με προθυμία και αγάπη επιτελούν. Ακόμη το πνεύμα της μαθητείας, έχει μεγάλη σπουδαιότητα στη ζωή του ανθρώπου. Όσο ζει ο άνθρωπος διδάσκεται. Οι εμπειρίες του Παρακλήτου στη ζωή μας, είναι εκείνες μέσω των οποίων προσεγγίζουμε τους αδελφούς μας, που αποτελούν τους πεινώντες και διψώντες τον ίδιο το Θεό. Ο Χριστός είναι ο προσωπικός μας Θεός. Μας καλεί τον καθένα από εμάς να μετέχουμε στην Αγιότητα. Μας σκέπει, μας καρτερεί και θλίβεται ταυτόχρονα με τις πτώσεις μας. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τον Κύριό μας, όπως ακριβώς είναι, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.
Τέλος ο κ. Νεκτάριος επέδωσε τις βεβαιώσεις συμμετοχής στα στελέχη, καθώς και ευλογίες.
































Δεν υπάρχουν σχόλια: