Translate

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΦΙΩΝΑ


Το πρωί της Κυριακής 13 Μαρτίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. του Γενέσιου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στο χωριό Αφιώνας.
Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας, από την Προς Ρωμαίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου. Ένας Θεός θυσιάζεται τους λέγει ο Απόστολος των Εθνών ακόμη και για τους εχθρούς Του. Αυτό αποτελεί το υπέρτατο γεγονός της επί γης παρουσίας Του. Σώζει τον άνθρωπο που προηγουμένως είχε συνθλιβεί από την αμαρτία και το διάβολο. Ο Απόστολος Παύλος συνεχίζει λέγοντας, ότι η σωτηρία είναι εγγύς, γι’αυτό και θα πρέπει οι Ρωμαίοι να εγερθούν, ενδυόμενοι τα όπλα του φωτός, παραμερίζοντας τις έως τώρα καθημερινές συνήθειές τους. Η βεβαιότητα ότι ο Κύριος είναι κοντά, αποτελούσε κομμάτι της συνείδησης των πρώτων Χριστιανών, ενισχύοντάς τος.
Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι στην εποχή μας δυστυχώς επιμένουμε να ζούμε μέσα στην πτώση και την αμαρτία. Αναφερόμενος στο θέμα της νηστείας υπογράμμισε ότι η νηστεία δεν είναι αυτή καθεαυτή που σώζει τον άνθρωπο. Η νηστεία αποτελεί μέσο για τη σωτηρία του ανθρώπου. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος σημειώνει ότι αληθινή νηστεία είναι η αποχή από τα βλαβερά λόγια του στόματος, όπως π.χ. η κατάκριση . Δυστυχώς εμείς σήμερα θεωρούμαστε αυτοτελείς υπάρξεις, έχοντας θεοποιήσει τον εαυτό μας. Από την άλλη μεριά η Εκκλησία μάς καλεί να αγωνιστούμε στο πνευματικό στάδιο, εναντίον του κακού μας εαυτού και του κοσμικού φρονίματος. Η ανθρωπότητα υφίσταται αυτή την κρίση, διότι απομακρύνθηκε από το Θεό. Πίστεψε ότι θα αυτοτελειοποιηθεί, αλλά διαψεύστηκε. Ακόμη και οι εξουσιαστές βιώνουν αυτό το δράμα της ανθρωπότητας.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος κάλεσε τους πιστούς να επιστρέψουν στην πίστη του Χριστού και στη χαρά της ζωής και να παραμείνουν εντός της ενότητας της πίστεως. Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Νικόλαο Μπάρδη, για τη βοήθεια της Ομογένειας προς το λαό της Πατρίδος μας, σημειώνοντας ότι οι Ομογενείς μας έχουν ως κέντρο της ζωής τους την Εκκλησία, από την οποία και παίρνουν δύναμη.



























Δεν υπάρχουν σχόλια: