Translate

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Η Κυριακή των Βαϊων και η Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος

Το πρωί της Κυριακής 9 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, για την απαλλαγή της νήσου το 1630 από την πανώλη. Της λιτανεύσεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
Στο λόγο του προς τους πιστούς κατά τη δέηση που πραγματοποιήθηκε, ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι ο Άγιος Σπυρίδων αποτελεί το όριο στη ζωή μας. Ο βίος του έρχεται και μας διδάσκει την ταπείνωση, τη διακονία προς τον πλησίον και την αγάπη προς τον Τριαδικό Θεό. Δυστυχώς σήμερα η κοινωνία μας έχει αλλοιωθεί από το εκκοσμικευμένο πνεύμα της Δύσεως, αδιαφορώντας για την πνευματική ζωή και αγωνιζόμενη μονάχα για την απόκτηση των υλικών αγαθών.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στους πιστούς ο Άγιος να είναι βοηθός και προστάτης τους, στον πνευματικό αγώνα που δίνουν καθημερινά.
Της λιτάνευσης του Ιερού Σκηνώματος προηγήθηκε η τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Προσκύνημα, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος στο κήρυγμά του ανέφερε ότι τον Κύριό μας, προϋπάντησαν ως Θεό στην αγία πόλη Ιερουσαλήμ, τα στόματα των νηπίων, και όλων εκείνων που είχαν άδολη και καθαρή καρδιά, Αυτοί είναι οι λίθοι που αναφέρει η ευαγγελική περικοπή, που κράζουν. Διότι είναι αυτόπτες μάρτυρες της Αλήθειας, που είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός, και δεν μπορούν να σωπάσουν. Έτσι και σήμερα τα στόματα των πιστών Χριστιανών κηρύττουν τον Κύριό μας, εις πείσμα όλων αυτών που Τον πολεμούν και Τον αρνούνται.
Τέλος ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε σε όλους καλή Μεγάλη Εβδομάδα.































Δεν υπάρχουν σχόλια: