Translate

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ



Την  Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου, στο χωριό Καρουσάδες.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας αναφέρθηκε στη έξοδο των Πρωτοπλάστων από τον Παράδεισο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ο άνθρωπος να αυτονομηθεί από την πηγή της ζωής, τον Θεό και να γίνει δούλος τόσο των παθών του, όσο και του θανάτου. Γι’αυτό και έχει πολύ μεγάλη σημασία η υπακοή του Χριστιανού  στην Αγία μας Εκκλησία. Μέσα στην Κιβωτό της σωτηρίας, ο άνθρωπος είναι πραγματικά ελεύθερος, αγωνιζόμενος πνευματικά και μετέχοντας στο Μυστήριο των Μυστηρίων, την Θεία Κοινωνία. Στον αντίποδα, η μεγαλύτερη δουλεία είναι εκείνη των παθών και του πειρασμού. Ο Θεός  Πατέρας όμως δεν εγκατέλειψε το πλάσμα Του. Έστειλε τον Μονογενή του Υιό, τον νέο Αδάμ και συνέτριψε την κεφαλί του πονηρού όφεως, δια του Σταυρού και της εκ νεκρών Αναστάσεώς Του.
Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Εκκλησία μάς εισάγει στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, στο στάδιο των αρετών, κατά τους ιερούς υμνογράφους. Ο πιστός Χριστιανός, ως γνήσιος αθλητής του Κυρίου, καλείται να εντείνει την προσευχή του, να κάνει τον αυτοέλεγχό του και να νηστεύσει. Η νηστεία δεν είναι ο σκοπός του πνευματικού αγώνα, αλλά το μέσο. Ο σκοπός της ζωής του ανθρώπου είναι η ένωσή του με τον Χριστό. Εκτός της αποχής από διάφορα φαγητά η νηστεία περιλαμβάνει κυρίως την αποκοπή των παθών, ήτοι της κατακρίσεως, της φιλαυτίας, της κενοδοξίας, του ψέματος, κοντολογίς ενάντια σε  ό,τι απομακρύνει τον άνθρωπο από τον Δημιουργό του. Σχετικά τώρα με τις αρετές αυτές είναι τα Χαρίσματα του Παρακλήτου, που αγιάζουν τον άνθρωπο.
Ακόμη ο Μητροπολίτης Κερκύρας παίρνοντας αφορμή από τα όσα τεκταίνονται στην πατρίδα μας, υπογράμμισε ότι η πολύχρονη κρίση που μας ταλανίζει είναι κυρίως κρίση ηθική, πνευματική, κρίση ταυτότητος. Την  κρίση αυτή την βιώνουμε διότι απεμπολήσαμε τον Χριστό από την ζωή μας, πιστεύοντας ότι θα τα καταφέρουμε μόνοι μας.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος κάλεσε τους πιστούς να διακηρύσσουν με όλη την δύναμη της ψυχής τους την αλήθεια του Τριαδικού Θεού, ορθώνοντας το Χριστιανικό τους ανάστημα κάτ΄ όλων αυτών των αντίθεων επιθέσεων που δέχεται η πατρίδα μας, ευχόμενος καλή και ευλογημένη Τεσσαρακοστή.







Δεν υπάρχουν σχόλια: