Translate

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΥΜΟΥ ΣΤΟ ΣΩΚΡΑΚΙ

Στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου της Περιβολιωτίσσης στην ορεινή ενορία του Σωκρακίου λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 1η Μαρτίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας , Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε προς τους πιστούς ότι η Κυριακή της Τυρινής είναι η υπόμνηση από την πλευρά της Εκκλησίας στους πιστούς ότι κληθήκαμε να ζούμε εν αγάπη, να κρατάμε την συμφωνία της σχέσης μας με τον Θεό, να χρησιμοποιούμε την ελευθερία μας για το αγαθό και όχι για το κακό, να φυλάμε με αγάπη και σεβασμό τον κόσμο ως Παράδεισο. Για να γίνει αυτό χρειάζεται ο αγώνας της κατανόησης της συνείδησής μας, του αγράφου νόμου που τοποθέτησε εντός μας ο Θεός, πού την παραβιάζουμε και την κάνει να ασφυκτιούμε, όντας ανυπάκουοι στο θέλημα του Θεού. Η νηστεία είναι μελέτη του εαυτού μας, της πνευματικής μας πορείας, για να μπορέσουμε να ανυψωθούμε πνευματικά. Η νηστεία είναι μίμηση του Χριστού, ο οποίος νήστευσε μετά την βάπτισή του επί τεσσαράκοντα ημέρες, νικώντας τον πειρασμό και τονίζοντας ότι δεν ζούμε με τα υλικά αγαθά, αλλά με τον τρόπο του λόγου του Θεού. Η νηστεία μας είναι ακόμη πνευματική υπόθεση. Είναι αποχή από την υποκρισία, από την κατάκριση, από την πεποίθηση στα υλικά αγαθά. Είναι προσευχή και δόσιμο της καρδιάς μας προς τον Θεό. Η νηστεία υπόθεση όλου του σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, είναι οδός μετανοίας και αναστάσεως. Έτσι έρχεται η πνευματική ανανέωση!

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος χειροθέτησε σε οικονόμο τον άμισθο κληρικό π. Αντώνιο Σουέρεφ, ο οποίος σε ώριμη ηλικία αφιερώθηκε στην Εκκλησία και διακονεί στην ενορία του Σωκρακίου, εργαζόμενος ακόμη ως μηχανικός. Ο κ. Νεκτάριος τίμησε τον ιεροψάλτη της ενορίας κ. Αθανάσιο Νικολούζο, ο οποίος διακονεί επί τριάντα χρόνια στον ναό.














Δεν υπάρχουν σχόλια: