Translate

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. Υ.Θ. ΣΤΕΡΕΩΤΩΝ (ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ)

Στον Ιερό Ναό Παναγίας των Ξένων στην Κέρκυρα λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 15 Μαρτίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Σε προσφώνησή του προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε την ανάγκη της πίστης που θα μας οδηγήσει στην υπέρβαση όλων όσων η ζωή μάς φέρνει μπροστά μας. Το Σώμα και το Αίμα του Χριστού γιατρεύει την ψυχή και το σώμα μας από την φθορά της αμαρτίας. Ο Χριστός είναι αγάπη. Η αγάπη δεν μας ταλαιπωρεί. Ο άνθρωπος χωρίς Χριστό κατασκευάζει έναν κόσμο που γίνεται κόλαση και ταλαιπωρία. Η ασθένεια και ο θάνατος δεν μπορούν να υπερβαθούν, όσα μέτρα κι αν πάρουμε. Μπορεί να αναστέλλουν την φθορά, αλλά το νόημα της ζωής βρίσκεται στην ποιότητα της αιωνιότητας. Βρίσκεται στην κοινωνία με τον Θεό. Η πίστη στην Παναγία, στους αγίους μας, ιδιαιτέρως στον Άγιο Σπυρίδωνα, είναι το δικό μας πνευματικό όπλο. Ας προσευχόμαστε, ας έχουμε θάρρος, ας έχουμε πίστη, ας έχουμε αγάπη στις αποκαλυπτικές ημέρες που απαιτούν μετάνοια, υπομονή και εμπιστοσύνη στον Θεό. Ας νοιαστούμε διά της προσευχής για όλο τον κόσμο και ας παρακαλούμε για όσους φεύγουν από την ζωή απανταχού της γης.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κερκύρας τέλεσε την ειδική δέηση που όρισε η Ιερά Σύνοδος να γίνει για να μας προστατεύσει ο Θεός από τον λοιμό του κορωνοϊού.
































Δεν υπάρχουν σχόλια: