Translate

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΑΧΗΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΑ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Αγρού τέλεσε την προηγιασμένη θεία λειτουργία το πρωί της Τετάρτης 11 Μαρτίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος έκειρε μοναχή την αδελφή Σταυρονίκη, δόκιμη επί δύο και πλέον έτη στο μοναστήρι.

Σε προσφώνησή του προς την γερόντισσα Ευφημία και τις αδελφές της μονής ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι ο κόσμος σήμερα έχει χορτάσει από λόγια και είναι καιρός αναζήτησης του πνευματικού βιώματος, το οποίο προσφέρει ο μοναχισμός. Στο μοναστήρι ψαύεται ο Κύριός μας! Ο ίδιος ως πνευματικός πατέρας αγάλλεται και χαίρεται και για την πρόοδο των μοναζουσών, αλλά και για τους πιστούς που αναβαπτίζονται πνευματικά στην μονή. Σημαντική είναι η προσφορά του πνευματικού της Ιεράς Μονής αρχιμανδρίτου Μύρωνος Σιμωνοπετρίτου.

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Κερκύρας αφορμήθηκε από τον λόγο του σοφού παροιμιαστή ότι οι άνθρωποι αγρεύονται από την παρανομία. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στους κοσμικούς ανθρώπους, οι επιζητούν όχι το ευλογημένο και νόμιμο, αλλά το παράνομο, όπως και στην μοναχική ζωή., όπου κάποιες φορές με το ψεύδος και την υποκρισία γίνεται προσπάθεια να υπερβαθούν οι δυσκολίες. Οι παρανομίες κάνουν τον άνθρωπο να συμπνίγονται, κυρίως από τον ψυχικό πόλεμο τον οποίο υφίσταται. Γι’ αυτό και χρειάζεται αγάπη για τον Θεό, αυταπάρνηση και αγώνας, ώστε το κοσμικό φρόνημα να υποταγεί και να αποταγεί από τους μοναχούς και κάθε πιστό.









































Δεν υπάρχουν σχόλια: