Translate

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων τέλεσε το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιουνίου 2020 στο ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στους υποψηφίους ο κ. Νεκτάριος, αφού εξέφρασε τη χαρά του διότι η Κέρκυρα κρατά αυτή την μεγάλη παράδοση οι άνθρωποι πριν από οποιαδήποτε δοκιμασία της ζωής τους να έρχονται στον Άγιο Σπυρίδωνα για να πάρουν δύναμη, τόνισε ότι η γνώση των καιρών μας χρειάζεται να συνδυάζεται με την πίστη, ώστε να αποτελεί τον αρμονικό συγκερασμό θύραθεν και άνωθεν κατερχομένης σοφίας. Ο κόπος των παιδιών ήταν μεγάλος και η αγωνία τους κατανοητή. Όμως η χαρά της φώτισης του Αγίου Πνεύματος και η προσευχή του Αγίου Σπυρίδωνος γι’ αυτά θα βοηθήσει ώστε το θέλημα του Θεού να συναντήσει τις δικές τους ελπίδες.

Ο κ. Νεκτάριος, με συγκίνηση, είπε προς τους μαθητές και τις μαθήτριες ότι είναι τα πνευματικά του παιδιά και η πρόοδός τους δίνει μεγάλη χαρά όχι μόνο στα ίδια και τις οικογένειές τους, αλλά και στον ίδιο ως πνευματικό πατέρα του τόπου. Κάθε μέρα στον Άγιο Σπυρίδωνα θα αναπέμπεται ειδική δέηση υπέρ των υποψηφίων καθόλη τη διάρκεια των εξετάσεων, καθώς η Εκκλησία στέκεται δίπλα στην νέα γενιά!

Ο κ. Νεκτάριος έδωσε ευλογίες στα παιδιά, ενώ ανοίχτηκε και η λάρνακα του Αγίου Σπυρίδωνος για να προσκυνήσουν.

Χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Πέτρος Αγγελόπουλος και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θεόδωρος Αθηναίος.










Δεν υπάρχουν σχόλια: