Translate

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

ΣΤΟΥΣ ΠΑΞΟΥΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Στους Παξούς μετέβη και λειτούργησε το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουνίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος με την ευκαιρία της εορτής των αγίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου, καθώς και του αποστόλου Γαΐου, ο οποίος κήρυξε τον χριστιανισμό στους Παξούς Ο άγιος Γάιος ήταν μαθητής του αποστόλου Παύλου.Η θεία λειτουργία τελέστηκε στον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων, στον περίβολο του οποίου κατά παράδοση βρισκόταν ο τάφος του αγίου Γαΐου.

Ο κ. Νεκτάριος, απευθυνόμενος στους πιστούς τόνισε ότι οι απόστολοι μας παιδαγώγησαν εις Χριστόν. Οι απόστολοι ήταν οι φορείς της χάριτος του Αγίου Πνεύματος. Ο χαρακτήρας τους μεταμορφώθηκε, διότι πίστεψαν στον Χριστό.

Ο Χριστός ήταν πάντοτε για τον κόσμο σημείον αντιλεγόμενον. Οι απόστολοι, ακολουθώντας Τον, ήρθαν σε ρήξη με τον κόσμο, ο οποίος χαρακτηρίζονταν από την απανθρωπιά, από την υπερεκτίμηση του χρήματος και της εξουσίας, από την απουσία του σεβασμού στο ανθρώπινο πρόσωπο. Οι απόστολοι Πέτρος και Παύλος έδειξαν στον κόσμο ότι όλοι οι άνθρωποι είναι εικόνες Θεού. Έτσι έδειξαν και δημιούργησαν έναν νέον πολιτισμό, τον πολιτισμό της πίστης στον Θεό και την αγάπη προς τον πλησίον.

Αυτός ο πολιτισμός σήμερα και πάλι αλλάζει. Η παγκοσμιοποίηση αφήνει τον Χριστό στο περιθώριο και προσπαθεί να εγκαθιδρύσει έναν τρόπο ζωής στον οποίο θα δεσπόζει η πανθρησκεία, μία νέα ειδωλολατρία η οποία θα στηρίζεται σε έναν παγκόσμιο άρχοντα που θα είναι ο αντίθετος του Χριστού και θα επιβάλλει έναν κόσμο βίας και ανελευθερίας. Γι’ αυτό χρειάζεται αντίσταση!

Έχουμε ανάγκη να ακολουθήσουμε το αποστολικό παράδειγμα. Να μείνουμε πιστοί στον Θεό. Να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορία και την ταυτότητα της πατρίδας και της παράδοσής μας. Να μη φοβηθούμε να ακολουθήσουμε τον Χριστό ως σημείον αντιλεγόμενον και να επικαλούμαστε την χάρη και τις πρεσβείες των αγίων Αποστόλων!











Δεν υπάρχουν σχόλια: