Translate

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΦΥΠΝΙΖΕΙ ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΑ!

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην συνοικία Μαντούκι της Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Τετάρτης 24 Ιουνίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο ερχομός του Τιμίου Προδρόμου στον κόσμο ήρθε σε μία εποχής αναζήτησης της αλήθειας, αλλά και σκοταδιού εξαιτίας της αμαρτίας. Η γέννηση του Προδρόμου έδειξε ότι αυτό που για τους ανθρώπους είναι αδύνατο, είναι δυνατό για τον Θεό, επειδή το σχέδιο του Θεού είναι να νικηθεί ο θάνατος, να νικηθεί η αμαρτία και το κακό, να φωτιστεί ο κόσμος. Κι αυτό θα γινόταν διά της ενανθρωπήσεως του Κυρίου μας. Προπομπός αυτού του φωτισμού ήταν ο Τίμιος Πρόδρομος.

Ανάλογη είναι η ανάγκη που έχουμε στους καιρούς μας. Κι εδώ την προδρομική αποστολή επιτελεί η Εκκλησία, η οποία ζητά από τους ανθρώπους να αφήσουν κατά μέρος την αμαρτία και να μετανοήσουν. Οι άνθρωποι έχουμε δείξει απόλυτη εμπιστοσύνη στα επιτεύγματά μας και δεν κατανοούμε ότι στερούμαστε τον αυθεντικό φωτισμό που έχει να κάνει με την κοινωνία με τον Χριστό.

Ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι στην πατρίδα μας σημάδια απομάκρυνσης από το φως είναι η αδιαφορία μας για τους θεσμούς, για την οικογένεια, για την ελευθερία, η άγνοια της ιστορίας και η παραχάραξή της στο όνομα του «να περνάμε καλά». Η Εκκλησία δεν θα πάψει να αφυπνίζει τον λαό μας, ώστε να ξαναβρεί την πορεία προς την αλήθεια, η οποία πηγάζει από την παράδοση και την ταυτότητά μας!






Δεν υπάρχουν σχόλια: