Translate

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΜΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ

Στους Αυλιώτες στην Βόρεια Κέρκυρα λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου 27 Ιουνίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Μιλώντας στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η πίστη στον Χριστό είναι μία, αλλά πολλοί οι δρόμοι που την βιώνουμε. Άλλοι χριστιανοί υπήρξαν μάρτυρες, άλλοι ομολογητές, άλλοι όσιοι και ασκητές. Η αγάπη των Αγίων προς τον Χριστό και τον συνάνθρωπο ήταν και είναι το σημείο φανέρωσης της πίστης στον κόσμο. Αυτή την αγάπη καλούμαστε να μιμηθούμε στην ζωή μας.

Ζούμε σε μία εποχή στην οποία οι θέλοντες ευσεβώς ζην διωχθήσονται. Αν θέλουμε να αρνηθούμε το κοσμικό πνεύμα, θα βρούμε δυσκολίες. Αν θέλουμε να ζήσουμε την σωτηρία του Θεού, θα πρέπει να παλέψουμε. Όμως η οδός της βασιλείας του Θεού χρειάεται προσευχή, υπομονή και εμπιστοσύνη στον Θεό.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος τέλεσε το 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής μίας νέας γυναίκας η οποία απεβίωσε αιφνιδίως ενώ ήταν κοντά στο νήπιο παιδί της στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, συμπαραστεκόμενος στους οικείους της.





















Δεν υπάρχουν σχόλια: